Bugatti anunță livrarea primelor exemplare ale modelului Divo

După un proces de dezvoltare care s-a întins pe durata a doi ani, constructorul auto francez Bugatti informează acum că a livrat primele unități ale hypercar-ului sportiv Divo, pe care le-a asamblat în cadrul uzinei sale din Molsheim.

Modelul de înaltă performanță a fost dezvăluit oficial în august 2018, compania producătoare precizând încă de atunci că va pune la dispoziția clienților doar 40 de exemplare ale acestei mașini exclusiviste, cu un preț de pornire de 5 milioane de euro.

„Divo este un punct important de hotar în istoria mărcii Bugatti care se întinde pe mai bine de 110 ani. Acum, Divo va intra în cărțile noastre de istorie alături de hypercar-urile sportive Veyron și Chiron. Odată cu Divo începe o nouă eră pentru Bugatti”, a declarat Stephan Winkelmann, președintele companiei franceze.

Noua mașină sport a fost botezată astfel după numele pilotului francez de curse Albert Divo, care a lucrat o perioadă pentru Bugatti. Pe parcursul celor aproape 20 de ani de carieră, el a obținut numeroase victorii în cadrul competițiilor automobilistice de prestigiu mondial.

Divo este primul model din istoria Bugatti creat digital. Designerii mărcii au apelat la ochelari de realitate virtuală (VR), au fabricat prototipuri din spumă poliuretanică rigidă la scară 1:1 și au analizat proporțiile de la o distanță de 30-40 de metri pentru a se asigura că noul produs arată perfect. Vehiculul se remarcă la exterior prin caroseria joasă și aplatizată care îi asigură o aerodinamică superioară, completată de un eleron de mari dimensiuni instalat în partea din spate, faruri înguste prevăzute cu tehnologie LED și lumini de rulare pe timp de zi care imită forma unui bumerang.

Punerea în mișcare a noului hypercar Bugatti Divo se realizează cu ajutorul unui motor W16 de 8 litri capabil să genereze 1.500 CP, iar viteza maximă atinsă este de 380 km/h.

Comments are closed.