Bugatti analizează posibilitatea de a construi o mașină electrică

Ediția din acest an a Salonului Auto de la Geneva a marcat debutul public al celui mai scump vehicul nou produs vreodată. Bugatti La Voiture Noire constituie o interpretare modernă a legendarului model Type 57SC Atlantic și a fost construit într-un singur exemplar, vândut cu un preț de peste 11 milioane de euro.

Însă compania franceză plănuiește acum să lanseze un automobil poziționat la cealaltă extremitate a portofoliului său, care să fie accesibil unui număr mai mare de clienți și să dispună de o tehnologie de propulsie electrică.

„Ne dorim să construim un vehicul complet electric. Este foarte important ca el să ofere un echilibru între performanță și confort și să se preteze la deplasările zilnice. Așa îl văd”, a declarat CEO-ul Bugatti, Stephan Winkelmann, în cadrul unui interviu acordat publicației Automotive News Europe, spunând că se va pune un accent mai mic pe viteză în acest caz.

Singurul model aflat acum în gama Bugatti este bolidul Chiron, echipat cu un propulsor capabil să dezvolte 1.500 CP și să permită atingerea vitezei maxime de 420 km/h. Potențiala mașină electrică va costa mai puțin de 3 milioane de dolari, atât cât costă Chiron, însă Winkelmann nu a dorit să ofere alte detalii.

Comments are closed.