Bugatti a dezvăluit oficial noul concept Bolide

Prin intermediul conceptului Bolide, constructorul auto francez Bugatti și-a propus să demonstreze că poate dezvolta o mașină sport ultraușoară în jurul motorului său W16 de 8 litri. Vehiculul experimental dispune de o variantă a propulsorului W16 derivată din unitatea folosită pentru producția de serie, la care se adaugă o structură de greutate redusă cu scopul de a se garanta o deportanță maximă.

Bugatti Bolide este cel mai rapid și mai ușor concept creat de compania franceză în istoria recentă, el având un raport greutate/putere de numai 0,67 kg/CP. Această valoare incredibilă a fost obținută cu ajutorul motorului W16 capabil să livreze 1.850 CP și a greutății totale de numai 1.240 kg. În consecință, modelul poate fi comparat cu un monopost de Formula 1 din punct de vedere al performanțelor, el reușind să atingă o viteză maximă de peste 500 km/h, însă fără a face compromisuri în materie de manevrabilitate și agilitate.

Conceptul Bolide are nevoie de 3 minute și 7,1 secunde pentru a parcurge circuitul de la Le Mans, respectiv de 5 minute și 23,1 secunde pentru a străbate cei 20,83 de kilometri de la Nordschleife.

„Bugatti încearcă mereu să vină cu inovații tehnologice, în acord perfect cu valorile mărcii privind excelența, curajul și dedicarea. Bugatti nu stă niciodată. Ne propunem mereu să atingem obiective noi și din ce în ce mai înalte, iar întrebarea care ne vine mereu în minte este: «Cum ar fi dacă?». Ne-am întrebat cum să folosim motorul W16 în cea mai pură formă a sa – doar cu patru roți, propulsor, cutie de viteze, volan și două scaune. Aspectele importante pe care le-am luat în considerare au fost legate de ușoara modificare a motorului fără limitări pentru a obține un bun raport putere/greutate. Așa a apărut Bugatti Bolide”, a declarat Stephan Winkelmann, președintele Bugatti.

Nu se știe deocamdată dacă producătorul auto francez va lua decizia de a transforma conceptul Bolide într-un model de serie.

Comments are closed.