Bugatti a dezvăluit o ediție specială a modelului Chiron Sport

Constructorul auto francez Bugatti a hotărât să celebreze cei 110 de existență prin lansarea unei versiuni speciale a bolidului Chiron Sport, care va fi disponibilă într-un număr total de 20 de exemplare.

Mașina aduce un omagiu țării sale de origine așa că tema aleasă de oficialii mărcii din Molsheim are la bază culorile drapelului Franței: albastru, alb și roșu. Aceste nuanțe au fost utilizate atât la exterior, cât și la interior pentru a crea o armonie vizuală perfectă.

Caroseria automobilului Chiron Sport „110 ans Bugatti” este vopsită în nuanța mată Steel Blue, iar pe carcasele oglinzilor laterale și pe eleronul din spate au fost aplicate culorile drapelului Franței. Jantele sunt finisate în nuanța mată Nocturne Black, etrierele adoptă culoarea French Racing Blue, în timp ce bara de protecție din spate și difuzorul de aer vopsite în nuanța Steel Blue contrastează cu terminațiile negre ale sistemului de evacuare. Tot la exterior se observă plafonul Sky View alcătuit din două panouri fixe de sticlă.

În habitaclu, Bugatti a instalat scaune sport acoperite cu o tapițerie din Alcantara în nuanțele French Racing Blue și Deep Blue, având emblema „110 ans Bugatti” inscripționată pe tetiere. Volanul sport îmbină tapițeria din piele cu fibra de carbon, acest material fiind utilizat și pentru fabricarea altor elemente din interiorul vehiculului.

Propulsia este asigurată de un motor W16 de 8 litri cu patru turbine care dezvoltă 1.500 CP și un cuplu de 1.600 Nm. Grație acestei unități, Chiron Sport are nevoie de 2,4 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, viteza maximă atinsă fiind de 420 km/h.

Comments are closed.