Bucovina Touareg Experience – Echipă de talie mondială

text: Dragoş Gaşpar

credit foto: Monitorul de Suceava

Mi-aduc şi acum aminte cu multă emoţie experienţa trăită acum câţiva ani în caravana precedentei generaţii Volkswagen Touareg, când am pornit din Gura Humorului şi am urcat spre Pietrele Doamnei pe un soi de Transrarău în care asfaltul era pe cale de dispariţie, traseu numai bun pentru ca vechiul Touareg să se descurce fără emoţii. Sus însă Pietrele Doamnei n-au vrut deloc să se lase văzute şi s-au învăluit într-o ceaţă atât de deasă de abia se zărea la douăzeci-treizeci de metri! Atunci am văzut şi prima zăpadă din acel an, aşa cum balta de la staţia meteo era îngheţată!

Toată aventura organizată de dealerul Auto Mitric Suceava a fost un succes deplin, dar iată că n-am putut onora invitaţia de a fi prezent şi în caravana în care vedetă a fost noua generaţie Volkswagen Touareg, una care de la lansare culege elogii peste elogii. De data asta, importantul dealer bucovinean a adunat o echipă de fotbal care probabil s-ar putea înscrie lejer la titlul de campioană mondială - unsprezece Touaregi în diferite variante de echipare, dar toţi dotaţi cu motorul 3.0 TDI, ce dezvoltă 286 CP. Deschizător de caravană a fost pick-up-ul Amarok Aventura, pentru a defini cât mai bine ce avea să urmeze şi gata la nevoie să scoată un Touareg dintr-un eventual impas în care ar fi putut intra pe traseul nu tocmai comod pus la cale de organizatori. Vremea a fost ideală pentru o drumeţie pe roţi, un soare blând într-o vineri de noiembrie acompaniind clienţi şi potenţiali clienţi de toate vârstele gata să supună Noul Touareg la chinuri dintre cele mai diverse.

Startul a fost dat de la complexul Auto Mitric din Suceava şi s-a pornit la drum spre Gura Humorului, dar nu pe varianta mai comodă, ci prin Moara, Berchişeşti şi Păltinoasa, traseu asfaltat, dar cam demult, aşa că virajatul itinerariu a scos în calea participanţilor şi gropi şi denivelări pentru ca Noul Touareg să poată fi supus şi la slalomuri, să poată fi testat şi în curbe mai strânse, pentru a-şi dovedi dinamismul, stabilitatea sau cum mai lucrează o suspensie modernă.

Convinşi de abilităţile on-road, privilegiaţii invitaţi au trecut la testat maşina pe teren accidentat, pe platoul ce oferă o privelişte superbă asupra Gurii Humorului fiind amenajat şi un traseu pentru mini-trialul la care s-au înscris şi câteva doamne ce au vrut să-l parcurgă şi mai mult de două ori, atât de încântate s-au arătat. Adăugând că mezinul expediţiei a avut doar 4 ani, tentanta experienţă s-a încheiat la capătul a cinci ore în care Noul Touareg şi-a respectat într-totul statutul de vedetă, în timp ce Amarok Aventura privea cam cu invidie spre „şeful” său de gamă din moment ce nu i-a dat deloc de lucru pentru a-şi arăta şi el calităţile!

Şi pentru ca surpriza să dureze trei zile, Auto Mitric a decis să lase invitaţilor şi pentru restul week-end-ului cei unsprezece „fotbalişti” de talie mondială pentru a putea împărţi şi cu restul familiilor buna dispoziţie pe care Noul Volkswagen Touareg o oferă cu generozitate.

Comments are closed.