BMW va lansa trei noi SUV-uri anul viitor

Galerie foto

Producătorul auto german BMW se pregăteşte pentru lansarea a trei noi SUV-uri în decursul anului 2014, iar divizia M plănuieşte să prezinte şi ea două noi modele.

Primul debut va fi cel al versiunii de serie a conceptului X4, care va avea loc în luna aprilie, cu ocazia Salonului Auto de la New York. Acest crossover sportiv reprezintă pentru X3 ceea ce X6 înseamnă pentru X5, scrie Autocar.co.uk.

Lansarea lui X4 va fi succedată de apariţia pe piaţă a unei variante revizuite a SUV-ului X3, ambele maşini urmând să beneficieze de elemente stilistice asemănătoare. De asemenea, vor fi disponibile mai multe motoare diesel şi pe benzină în patru sau şase cilindri, conectate la o cutie de viteze automată în opt trepte şi o direcţie sport variabilă.

În luna august, în cadrul Salonului Auto de la Moscova, compania bavareză va prezenta noul X6. Mai mult de 200.000 de exemplare din prima generaţie X6 şi-au găsit proprietari din momentul lansării sale în anul 2008. Noul model îşi propune să continue acest succes şi să adopte un design mai solid, sportiv şi atletic.

La sfârşitul lui 2014 vom putea vedea şi versiunile X6 M şi X5 M, care se vor mândri cu un stil mai agresiv în comparaţie cu variantele standard. Ele vor utiliza motorul twin-turbo V8 de 4,4 litri al primei generaţii X5 M şi X6 M, dar îmbunătăţit astfel încât să dezvolte 547 CP şi un cuplu maxim de 680 Nm.

Comments are closed.