BMW şi Mercedes-Benz îşi opresc temporar cooperarea de dezvoltare în domeniul condusului autonom

BMW Group şi Mercedes-Benz AG îşi opresc temporar cooperarea în dezvoltarea tehnologiei de generaţie viitoare pentru condusul autonom. În urma unei analize aprofundate, cele două companii au ajuns la un acord pentru a se concentra pe căile lor de dezvoltare existente – care pot include şi colaborarea cu partenerii actuali sau noi. Ambele firme au dorit în mod explicit să sublinieze că această cooperare poate fi reluată la o dată ulterioară şi că abordarea de bază a celor două organizaţii cu privire la aspecte precum siguranţa şi beneficiile clienţilor în domeniul condusului autonom rămâne extrem de compatibilă.

BMW Group şi Mercedes-Benz AG lucrează separat la generaţiile actuale pentru condus autonom, iar în trecut au înregistrat progrese majore în acest domeniu. Cu toate acestea, cele două companii nu au putut să poarte discuţii detaliate de specialitate şi să discute cu furnizorii despre parcursul tehnologic până la semnarea contractului anul trecut. În aceste discuţii – şi după o analiză aprofundată – ambele părţi au ajuns la concluzia că, având în vedere cheltuielile implicate în crearea unei platforme tehnologice comune, precum şi condiţiile mediului de afaceri şi economice actuale, momentul nu este potrivit pentru implementarea cu succes a cooperării.

„Ne-am dezvoltat în mod sistematic tehnologia şi platforma scalabilă cu parteneri precum Intel, Mobileye, FCA şi Ansys”, a declarat Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru dezvoltare. „Generaţia noastră actuală de tehnologie oferă un potenţial foarte puternic şi durabil: cu senzori extrem de puternici şi putere de calcul foarte mare, sistemul nostru modular robust ne pune într-o poziţie excelentă pentru a oferi clienţilor noştri ceea ce au nevoie, pe termen lung”, a adăugat el.

„Competenţa noastră o completează foarte bine pe cea a BMW Group, aşa cum au demonstrat colaborările noastre de succes. Pe lângă decarbonizare, digitalizarea este un pilon strategic central pentru Mercedes-Benz. Pentru a ne pregăti pentru provocările viitoare ale unui mediu în schimbare rapidă, momentan căutăm şi alte posibilităţi cu parteneri din afara domeniului auto”, a afirmat Markus Schäfer, membru al Consiliului de Administraţie al Daimler AG şi Mercedes-Benz AG, responsabil pentru cercetare Daimler Group şi director executiv de operaţiuni Mercedes-Benz Cars.

De asemenea, ambele companii au subliniat că vor continua să conlucreze strâns în celelalte domenii, aşa cum era planificat. În 2015, cele două companii s-au unit cu Audi AG pentru a achiziţiona platforma de locaţie şi tehnologie HERE, care are acum o structură de acţionari foarte largă şi internaţională. La începutul anului 2019, BMW Group şi Daimler AG şi-au unificat serviciile de mobilitate într-un joint-venture sub umbrela familiei NOW.

Alte detalii despre acordul inițial încheiat de BMW Group și Mercedes-Benz pentru cooperarea în domeniul condusului autonom puteți citi aici.

Comments are closed.