BMW oferă detalii despre noul concept i Hydrogen NEXT

Ca unul dintre pionierii în domeniul mobilităţii electrice, BMW Group se pregăteşte pentru numeroasele provocări ale mobilităţii viitorului, aşa cum demonstrează prin BMW i Hydrogen NEXT, automobil concept de dezvoltare a pilelor de combustie, care îi aşteaptă pe vizitatori la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA) 2019.

BMW Group pornește de la premisa că diferite tipuri de sisteme de propulsie alternativă vor coexista, pentru că nu există o soluţie singulară care să acopere întregul spectru de nevoie de mobilitate ale clienţilor de pe mapamond. Vehiculele cu hidrogen reprezintă o alternativă importantă şi completează sistemele de propulsie electrice pe baterii. Această diversitate bogată de tehnologii de propulsie electrificată – din care trenurile de rulate plug-in hybrid sunt un alt exemplu – subliniază angajamentul BMW Group faţă de obţinerea unei mobilităţi cu emisii zero ca parte a unei strategii elaborate.

În 2022, BMW Group îşi propune să prezinte următoarea generaţie a sistemelor de propulsie electrică cu pile de combustie cu hidrogen într-un automobil de serie mică bazat pe actualul BMW X5. BMW i Hydrogen NEXT oferă o primă imagine a ceea ce poate oferi acest model. BMW Group urmăreşte să ofere clienţilor automobile cu pile de combustie cel mai devreme în 2025, dar planul depinde foarte mult de cerinţele pieţei şi de condiţiile generale.

Designul BMW i Hydrogen NEXT

BMW i Hydrogen NEXT demonstrează că această tehnologie poate fi integrată eficient într-un automobil dinamic precum BMW X5. Modificări uşoare ale designului maşinii îl fac, în mod deliberat, să fie recunoscut ca un model BMW i, ca parte a strategiei de a folosi acest sub-brand pentru a promova inovaţia şi ca incubator pentru toate tehnologiile noi ale BMW Group.

În partea frontală, modificările sunt vizibile cel mai clar în modelul distinctiv de culoare BMW i Blue de pe capotă. Acest model reapare în formă tridimensională în prizele de aer. Forma şi culoarea modelului formează un flux dinamic de-a lungul părţii frontale şi a părţii laterale a caroseriei de culoare Mineral White. Detaliile de pe jantele din aliaj uşor fac de asemenea parte din limbajul BMW i. La spate se remarcă difuzorul de culoare BMW i Blue ale difuzorului. Designul lor gol, fără ţevi de eşapament, evidenţiază clar că sistemul de propulsie al automobilului nu produce emisii.

Potenţial major şi cu beneficii semnificative pentru clienţi

Vehiculele electrice cu pile de combustie cu hidrogen (FCEV) sunt capabile să asigure o deplasare cu emisii zero, cu caracteristici de utilizare similare vehiculelor convenţionale: timpi de realimentare sub patru minute, autonomie lungă fără influențe majore din partea climei, performanțe dinamice si nici un compromis în ceea ce priveşte confortul. Pentru ca toate acestea să devină posibile, este necesară o infrastructură de hidrogen bine pusă la punct. În majoritatea ţărilor, asemenea infrastructuri de aprovizionare sunt încă într-o fază incipientă de dezvoltare.

Comments are closed.