Bentley se desparte de Mulsanne printr-o ediție specială

Constructorul auto britanic Bentley a anunțat lansarea versiunii exclusiviste „Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner” prin intermediul căreia marchează ieșirea din producție a limuzinei aflate în vârful gamei sale începând din anii ‘80.

Ediția specială va fi fabricată într-un număr total de 30 de unități, de către divizia Mulliner. Aceste mașini vor fi echipate cu motorul V8 de 6,75 litri pe care Bentley îl pune la dispoziția clienților săi încă din urmă cu 60 de ani, timp în care i-a adus numeroase actualizări menite să îi sporească performanțele și eficiența.

Varianta „Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner” se bazează pe sedanul Mulsanne Speed, în structura căruia propulsorul V8 generează 530 CP și un cuplu maxim de 1.100 Nm. Clienții vor putea vedea emblema „6.75 Edition” atât pe scaune, cât și pe caroserie și în compartimentul motorului. De asemenea, ei vor primi jante cu diametrul de 21 inch și design în cinci spițe, o varietate de accente de culoare neagră și materiale de cea mai bună calitate la interior.

Sedanul cu patru uși Mulsanne se află în portofoliul companiei britanice începând din anul 1980. De cealaltă parte, motorul V8 de 6,75 litri a debutat în 1959, odată cu modelul Bentley S2. Deși a fost modificat de multe ori de-a lungul deceniilor, principiile de bază și dimensiunile propulsorului au rămas aceleași.

Producția modelului Mulsanne se va încheia în primăvara acestui an. După construirea celor 30 de exemplare ale versiunii „Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner”, rolul vârfului de gamă va fi preluat de Flying Spur. Până în 2023, toate automobilele din portofoliul Bentley vor dispune de variante cu propulsie hibrid, primul pas în acest sens fiind făcut cu sprijinul SUV-ului Bentayga.

Comments are closed.