Bentley plănuiește o repoziționare a modelului Flying Spur

Constructorul auto britanic Bentley a luat decizia de a repoziționa succesorul sedanului Flying Spur deasupra modelului actual din dorința de a se distanța de versiunile AMG și Maybach ale gamei Mercedes-Benz Clasa S. Vestea a fost comunicată de CEO-ul companiei, Adrian Hallmark, precizând că noul vehicul va debuta anul viitor.

„Piața a explodat dar noi nu am făcut același lucru. Mercedes-Benz a reușit să repoziționeze Clasa S cu ajutorul mărcilor AMG și Maybach pentru a furniza un caracter sportiv și elemente premium care trec dincolo de oferta de bază”, a declarat Hallmark, pentru publicația Automotive News Europe.

Actualul Flying Spur poate fi achiziționat cu prețuri cuprinse între 132.800 și 169.800 de lire sterline pe piața britanică, în timp ce Mercedes-Benz Clasa S Maybach pornește de la 178.660 de lire sterline, iar versiunea de top AMG S65 costă 189.260 de lire sterline. Bentley a încercat să ridice prețul sedanului prin intermediul unor echipamente opționale și ediții speciale, dar acum se pregătește o transformare mai importantă.

CEO-ul Adrian Hallmark a dezvăluit că noul Bentley Flying Spur va fi susținut de platforma MSB, dezvoltată de Porsche, la fel ca derivata Continental GT, va beneficia de o transmisie mai rapidă și va include o variantă cu propulsie hibridă plug-in.

Comments are closed.