Bentley nu va lansa un automobil electric mai devreme de anul 2023

Marca britanică Bentley va pune la dispoziția clienților săi un model cu propulsie electrică doar în momentul în care tehnologia bateriilor se va îmbunătăți suficient de mult și va putea susține performanțele vehiculului de lux.

Informația a fost dezvăluită de Adrian Hallmark, CEO-ul companiei, care a precizat că este absolut necesară o creștere semnificativă a densității bateriilor pentru a fi luată în considerare posibilitatea lansării unei mașini electrice.

„Problema apare când intri în segmentul nostru cu acest tip de vehicule, iar densitatea bateriilor din prezent le limitează prea mult autonomia”, a afirmat Hallmark, potrivit Automotive News Europe.

Șeful mărcii britanice este de părere că tehnologia bateriilor nu va ajunge la un nivel optim pentru a propulsa un model Bentley complet electric mai devreme de anul 2023. În plus, Adrian Hallmark a mai spus că, deși ediția din 2017 a Salonului Auto de la Geneva a marcat debutul conceptului electric EXP 12 Speed 6e, primul model de serie cu motorizare pur electrică al brand-ului Bentley nu va lua forma unei mașini sport.

Comments are closed.