Bentley Flying Spur primește o nouă motorizare V8

Descris ca fiind cel mai bun sedan de lux din lume, Bentley Flying Spur este disponibil acum și cu mult apreciatul propulsor V8 dezvoltat de constructorul auto britanic, pe lângă legendara unitate W12.

Cercetările efectuate în ultimii zece ani au scos în evidență o schimbare semnificativă în modul de utilizare a vehiculului Flying Spur, de la clienții care preferă ca mașina lor să fie condusă de un șofer, la proprietarii care aleg să își manevreze singuri automobilul și să se deplaseze alături de alți pasageri. De asemenea, un studiu global a reliefat că peste 40% dintre clienți călătoresc măcar o dată pe săptămână cu pasageri pe locurile din spate. Toate aceste date au fost folosite pentru a crea cea mai recentă versiune a modelului cu patru uși în așa fel încât să se concentreze mai mult pe experiența oferită șoferului și să păstreze interiorul spațios, acolo unde tehnologiile avansate se combină cu luxul.

În varianta echipată cu motorul V8, Flying Spur furnizează o experiență mai orientată către conducătorul auto, mai multă agilitate, un consum mai redus de combustibil și emisii mai mici de CO2. Propulsorul V8 twin-turbo de 4 litri este capabil să genereze 542 CP și un cuplu maxim de 770 Nm începând cu 2.000 rpm.

Pentru a maximiza economia de combustibil, unitatea V8 poate să își dezactiveze patru dintre cei opt cilindri în momentele în care nevoia de cuplu nu depășește pragul de 235 Nm. Schimbarea este imperceptibilă pentru persoanele aflate în mașină deoarece dezactivarea se realizează în doar 20 de milisecunde.

Noul Flying Spur V8 este mai ușor cu aproximativ 100 kg decât versiunea W12, motiv pentru care vehiculul este mai agil și răspunde mai rapid la comenzile lansate de conducătorul auto. În plus, tehnologii precum Adaptive Air Suspension, Torque Vectoring by Brake, Drive Dynamics Control și Electric Steering fac parte din echiparea standard. Pe lângă toate acestea, clienții pot adăuga sistemul electric activ anti-ruliu Bentley Dynamic Ride și funcția Electronic All-Wheel Steering pentru și mai multă agilitate.

Noul Bentley Flying Spur poate fi comandat în configurație cu patru sau cinci locuri, primele livrări fiind programate să aibă loc spre sfârșitul anului 2020.

Comments are closed.