Bentley anunță că Bentayga Speed este cel mai rapid SUV de serie din lume

Constructorul auto britanic Bentley a dat publicității detaliile tehnice ale celui mai rapid SUV de serie din lume. Bentayga Speed beneficiază de un motor W12 de 6 litri care dezvoltă 626 CP și un cuplu dde 900 Nm, suficient pentru a permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în doar 3,9 secunde și atingerea vitezei maxime de 306 km/h.

Pentru a susține și la nivel vizual aceste performanțe spectaculoase, Bentley a hotărât să îi ofere derivatei Bentayga Speed o înfățișare sportivă. Drept urmare, compania a instalat faruri cu aspect fumuriu, aripi în nuanța caroseriei, un eleron de mari dimensiuni în continuarea plafonului, o grilă a radiatorului de culoare neagră și jante cu diametrul de 22 inch, disponibile cu trei finisaje distincte.

La interior se remarcă suprafețele conturate cu multă eleganță, cusăturile contrastante ce decorează scaunele și elementele din Alcantara. În plus, clienții vor putea alege să instaleze în partea din față scaune ajustabile în 22 de moduri și însoțite de funcție de masaj, detalii din fibră de carbon, frâne carbon-ceramice și un sistem de entartainment dedicat pasagerilor din spate.

Bentayga Speed beneficiază de tracțiune integrală, diferențial blocabil electronic și patru moduri de rulare incluse în sistemul Drive Dynamics. Inginerii Bentley au efectuat o serie de modificări asupra modului Sport pentru a oferi deplasări mai dinamice și au ajustat fermitatea suspensiei.

Noul Bentley Bentayga Speed își va face debutul global în luna martie, la Salonul Auto Internațional de la Geneva.

Comments are closed.