Bentley a demarat producția noii generații Flying Spur

Compania britanică Bentley a confirmat oficial că a dat startul construirii celei de-a treia generații a modelului Flying Spur, în cadrul uzinei sale din Crewe. Primele unități sunt programate să ajungă în posesia clienților la începutul anului 2020.

Flying Spur a fost reinventat complet în acest an pentru a aduce pe piață un design mai modern și mai concentrat pe emoție. El își propune să ofere o fuziune perfectă între agilitatea orientată către performanță și confortul specific unei limuzine de lux.

Propulsia este realizată cu sprijinul unei versiuni îmbunătățite a motorului Bentley W12 twin-turbo de 6 litri, care stabilește standarde înalte în segmentul său în materie de performanță, agilitate și dinamism. Unitatea este conectată la o transmisie cu dublu ambreiaj și opt trepte de viteză, astfel că accelerarea de la 0 la 100 km/h se efectuează în doar 3,8 secunde, iar viteza maximă atinsă este de 333 km/h.

Înainte de a ajunge la forma finală, nu mai puțin de 142 de prototipuri de teste și variante de pre-producție ale noului Flying Spur au parcurs o distanță totală de 1,6 milioane de kilometri. Mașinile au trecut prin 18 țări de pe patru continente, la temperaturi pornind de la -34 de grade și ajungând la +48 de grade Celsius. De aceea, noul Flying Spur este cel mai avansat Bentley construit vreodată.

Comments are closed.