B-MAX inainte de suspendare

Galerie foto

Cu câteva zile înainte de a fi suspendat, preşedintele Traian Băsescu a răspuns pozitiv invitaţiei de a fi prezent la startul producţiei de serie a automobilelor la fabrica Ford de la Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor este rezultatul unei investiţii de peste 500 milioane euro, Ford investind în total peste 675 milioane euro în producţia de motoare şi vehicule în România.

Prima maşină construită la Craiova este Ford B-MAX, ingeniosul vehicul monovolum din segmentul B, produs exclusiv la fabrica din România, iar prima maşină ieşită de pe linia de producţie a fost cumpărată de însuşi Traian Băsescu.

„Este o zi specială pentru Ford Motor Company, pentru fabrica noastră din Craiova şi pentru România”, a spus Stephen Odell, preşedinte şi CEO, Ford Europa. Producţia de serie de automobile şi motoare la Craiova aduce un nivel nou de producţie sofisticată în Europa de Est”, a spus şi John Fleming, vicepreşedinte Producţie şi Forţă de muncă, Ford Motor Company.

Traian Băsescu a parcurs câţiva metri prin fabrică la volanul noii sale maşini, pe care a catalogat-o drept „excepţională”. După ce a coborât n-a rezistat să nu se amestece printre angajaţii uzinei, o doamnă de vârstă medie, ceva mai curajoasă, spunându-i „Să aveţi mână bună dle. preşedinte, să vindem cât mai multe maşini ca să ne putem păstra locurile de muncă!”.

Producţia vehiculului succede începerii producţiei motorului Ford EcoBoost de 1,0 litri, desemnat „Motorul Internaţional al Anului” 2012 . Ford a confirmat, de asemenea, începerea construcţiei unui al doilea motor la Craiova, motorul de 1,5 litri pe benzină, ce va intra în producţie de serie la începutul anului viitor.

Comments are closed.