Aventura off road continuă la Iași! Cupa Tester Grup devine tradiție!

O competiție sportivă unică în Iași, provoacă piloții pasionați de aventură, de natură și off road să descopere Iașul dintr-o perspectivă unică, între 14-17 noiembrie 2019. Cupa Tester Grup este deja la a doua ediție, prin eforturile Clubului Adventure 4x4, care a readus în 2018 etapa Campionatului Național de Off Road la Iași.

Publicul larg este invitat să ia parte la un adevărat spectacol al motoarelor în confruntarea cu terenurile accidentate de pe platoul Păun, comuna Bârnova, sâmbătă, 16 noiembrie, începând cu ora 13.00.

Competiția sportivă constă în probele: TROPHY și superspeciala de TRIAL adresate claselor A, B și C Standard, Open, Open SSV, Extrem și Promo, pe trasee forestiere ce provoacă participanții să atace drumuri neprietenoase, râpe și pante abrupte și să își pună la încercare abilitățile de pilotaj și navigare.

Ediția din acest an așteaptă peste 50 de echipaje de piloți din toată țara, dar și din Republica Moldova și Ucraina. „Cupa de la Iași a devenit deja o etapă de campionat foarte atractivă, datorită bunei organizări și respectului cu care tratăm sportivii. Anul acesta am pregătit și mai multe surprize în competiție, am dublat gradul de dificultate și lungimea traseelor față de anul trecut. Avem 100 km de traseu pe zi pentru fiecare clasă, prin cele mai abrupte și întunecoase văi”, a declarat Raimond Chelban, Președintele Clubului Adventure 4x4 Iași, organizatorul Cupei Tester Grup.

Proba de TRIAL este cea mai așteptată de către ieșeni, aceasta adunând la edițiile precedente sute de spectatori pe platoul Păun din comuna Bârnova. Amfiteatrul natural și pantele provocatoare vor oferi scena unui adevărat spectacol de „balet pe patru roți”.

Tester Grup transformă în tradiție parteneriatul cu Clubul Adventure 4x4 în susținerea etapei de la Iași a Campionatului Național de Off Road, adunând în jurul competiției cele 13 mărci reprezentate de divizia auto a grupului: Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, Honda, Hyundai, Mazda, Mitsubishi, Dacia, Nissan, Peugeot, Citroen, Opel și Renault. Modelele cu capabilități off road aparținând mărcilor Casa Auto se vor aventura pe urmele mașinilor de concurs pe trasee forestiere și chiar pe traseul plin de adrenalină de la Trial.

„Este un eveniment unic în Iași, o competiție pentru cei cu spirit liber și aventurier, pasionați de motoare și care știu să folosească la maxim capabilitățile 4x4 ale mașinilor. Tester Grup și divizia Casa Auto s-au alăturat în mod natural acestui eveniment, având aceeași dedicație pentru susținerea și dezvoltarea comunității ieșene și o pasiune comună pentru mașini și experiențe de condus memorabile”, a precizat Cristina Vararu, Director Vânzări Casa Auto.

Evenimentul va fi completat de o zonă de street food, muzică și activități în aer liber.

Concurs unic pentru pasionații de off road. Anul acesta organizatorii au pregătit o surpriză pentru public, rezervând 3 locuri de copilot la proba de Trial de sâmbătă, 16 noiembrie. Cei care se înscriu în concurs au șansa de a ocupa un loc special la Campionatul Național de Off Road de la Iași, cot la cot cu un pilot profesionist. Mecanismul de concurs și formularul de înscriere se găsesc pe pagina: https://casaauto-testergrup.ro/cupa2019/

Programul Cupei Tester Grup 2019:

ZIUA 1: joi, 14 noiembrie 2019

▪ 14:00 - 22:30 – Înscrieri în competiția sportivă (Motel Bucium)

ZIUA 2: vineri, 15 noiembrie 2019

▪ 09:00 - Start oficial & start stagiu de traseu TROPHY din parcul tehnic (parcare Motel Bucium)

ZIUA 3: sâmbătă, 16 noiembrie 2019 

▪ 09:00 - Start stagiu de traseu TROPHY (parcare Motel Bucium)

▪ 14:00 - Proba superspecială TRIAL (sat Păun, com. Bârnova)

▪ 23:00 - festivitatea de premiere și conferința de presă cu câștigătorii

ZIUA 4: duminică, 17 noiembrie 2019

▪ 12:00 - plecarea concurenților.

Concurenții se pot înscrie atât on-line, pe site-ul www.cnor.ro, cât și la secretariatul competiției în incinta Hotel Motel Bucium în data de 14 noiembrie, începând cu ora 14:00.

Organizarea unei competiții 4x4 este posibilă prin autoritatea unui club sportiv afiliat la Federația Română de Automobilism Sportiv, dar și prin disponibilitatea membrilor de a-și aloca energia, timpul și resursele materiale într-un astfel de proiect. Aceste competiții nu se pot ține fără sprijinul autorităților: naționale (F.R.A.S., M.T.S., C.N.O.R.) și locale (Romsilva, Mediu, I.S.U., Jandarmerie, U.P.U., primării, poliție rutieră) și contribuția financiară și logistică a partenerilor și a sponsorilor.

Comments are closed.