Audi va prezenta la Geneva un nou concept electric

Audi va prefigura un nou vehicul cu propulsie electrică printr-un concept pe care îl va expune, în premieră globală, în cadrul ediției din acest an a Salonului Auto de la Geneva.

Automobilul compact va fi primul model al mărcii Audi susținut de arhitectura MEB a grupului german Volkswagen și va ajunge pe piață după hatchback-ul electric I.D. Neo, al cărui debut este programat să aibă loc anul viitor.

Conform publicației Automotive News Europe, Audi va prezenta la Geneva conceptul unui SUV compact care va fi echipat cu o tehnologie de propulsie electrică. Acest prototip se va transforma într-un model de serie către finalul anului 2020 și va fi lansat spre vânzare câteva luni mai târziu.

Producția noului vehicul electric al companiei Audi se va desfășura alături de cea a hatchback-ului Volkswagen I.D. Neo, în incinta uzinei din Zwickau. Grupul german plănuiește să investească acolo 1,2 miliarde de euro pentru a construi în jur de 330.000 de mașini electrice în fiecare an, pentru mărcile Volkswagen, Audi și Seat.

Comments are closed.