Audi va dezvălui conceptul unui nou automobil electric

Audi va oferi primele indicii despre viitoarea sa generație de mașini electrice prin intermediul unui concept care va funcționa pe baza arhitecturii PPE (Premium Platform Electric), dezvoltată alături de Porsche.

În acest sens, producătorul auto german a dat publicității o fotografie în care se observă noul prototip alături de vehiculele electrice e-tron, e-tron GT și Q4 e-tron. Din imagine se vede că mașina beneficiază de o formă total diferită a grilei frontale, prin care ar urma să treacă un flux mai mic de aer. Însă designul exterior nu a fost finalizat deocamdată, potrivit revistei britanice Auto Express, de aceea caroseria noului concept este acoperită aproape în întregime.

Arhitectura PPE va avea rolul de a veni în completarea șasiului J1, care se află la baza modelelor Porsche Taycan și Audi e-tron GT. Platforma J1 își propune să se concentreze asupra performanțelor ridicate și greutății reduse, în timp ce PPE va fi capabilă să susțină o varietate mare de vehicule, inclusiv sedanuri și SUV-uri.

Comments are closed.