AUDI RS5 – imagini si informatii oficiale

Galerie foto

Abia acum primim raspunsuri

Ieri am văzut primele imagini cu AUDI RS5, dar asta a generat mai multe întrebări decât a oferit răspunsuri. Ce motor are, câţi cai-putere, ce trucuri electronice include? Să vedem...

Motorul e un V8 de 4,2 litri preluat de la R8, dar din moment ce RS5 cântăreşte 1.725 kg, sfatul bătrânilor din Ingolstadt a decis că ar fi înţelept să pună într-ânsul mai multă putere şi mai mult cuplu: acum vorbim de 444 CP şi 430 Nm. Cu transmisia S-Tronic, RS5 se descurcă de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde, în drum spre viteza maximă limitată electronic la 250 km/h. Dar dacă insişti, AUDI îţi lasă mână liberă până la 280 km/h.

Iar apoi, sistemul quattro. A fost gândit de oameni deştepţi şi, în mare, uite cum funcţionează: în mod normal, puterea este trimisă într-un raport 40:60 faţă:spate, dar când computerul de bord decide că asta n-ar fi prea folositor, poate transmite până la 70% din cuplu spre puntea faţă sau 85% pe puntea spate. Ce ştii tu, are şi Torque Vectoring, care frânează roata de la interior, atunci când pierde aderenţa.

Poate... vrei să mai vezi nişte imagini la galeria foto.

Comments are closed.