Audi prefigurează un potențial off-roader electric prin conceptul AI-Trail quattro

Pe lângă modelele de serie, compania germană Audi a expus în cadrul ediției din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt și un concept spectaculos, care îmbină tehnologiile de rulare autonomă cu abilitățile de deplasare în off-road.

Vehiculul se numește „AI-Trail quattro” și este cel de-al patrulea membru al recentei familii de prototipuri echipate cu sisteme electrice de propulsie, pe care Audi a inițiat-o în anul 2017, atunci când a dezvăluit conceptul Aicon, tot la Frankfurt. Linia a fost completată apoi de automobilul PB18 e-tron, prezentat în 2018, cu ocazia Concursului de Eleganță de la Pebble Beach. Cel de-al treilea vehicul din serie a fost AI:ME, expus în acest an la Shanghai, pentru a anunța o mașină autonomă de oraș ce pune la dispoziția pasagerilor o varietate de servicii de infotainment.

Acum a venit rândul conceptului AI-Trail quattro să își facă debutul public și să prefigureze un potențial off-roader cu propulsie 100% electrică. Automobilul are 4,15 metri lungime, 2,15 metri lățime, 1,67 metri înălțime și o gardă la sol de 34 de centimetri. El dispune de patru motoare electrice și se deplasează cu ajutorul unor jante uriașe, cu diametrul de 22 inch.

Caroseria a fost construită din oțel de înaltă rezistență, aluminiu și fibră de carbon, astfel că masa totală a vehiculului este de numai 1.750 de kilograme. În plus, în structura lui a fost instalat un pachet de baterii litiu-ion care permite obținerea unei autonomii de 400 - 500 de kilometri pe drumurile asfaltate și cele cu un grad relativ mic de denivelări, respectiv de 250 de kilometri pe traseele accidentate.

Sistemul electric utilizat de conceptul Audi AI-Trail quattro dezvoltă în total 320 kW și un cuplu maxim de 1.000 Nm, suficient pentru ca viteza maximă atinsă să fie de 130 km/h.

Comments are closed.