Audi oferă informații despre noile modele S6 și S7 Sportback

Producătorul auto german Audi anunță lansarea noilor vehicule de performanță S6 Sedan, S6 Avant și S7 Sportback, pe care le-a echipat cu un motor V6 TDI și un compresor propulsat electric alături de un sistem micro-hibrid de 48 de volți.

Unitatea V6 TDI de 3 litri dezvoltă 349 CP și un cuplu maxim de 700 Nm în intervalul 2.500-3.100 rpm, ea venind însoțită de o transmisie automată cu opt raporte Tiptronic și un sistem de tracțiune integrală Quattro.

Compresorul electric are rolul de a susține performanțele ridicate ale mașinilor și a elimina fenomenul de turbo-lag, permițând astfel o accelerație mai rapidă indiferent de situație. Drept urmare, noua variantă S6 Sedan reușește să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 5 secunde, versiunile S6 Avant și S7 Sportback având nevoie de o zecime de secundă în plus pentru a atinge acest prag. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h în toate cele trei configurații.

În plus, inginerii Audi au instalat un sistem micro-hibrid (MHEV) de 48 de volți, împreună cu o baterie litiu-ion de 10 Ah, care garantează recuperarea unei cantități de energie de 8 kW pe durata decelerării pe care o folosește pentru a reporni motorul când șoferul apasă din nou pedala de accelerație.

Cu ajutorul tehnologiei MHEV, consumul mediu de combustibil în condiții reale de codus se micșorează cu până la 0,4 litri. În consecință, noul Audi S6 sedan promite un consum mediu de carburant de 6,2 litri/100 km și emisii de CO2 de 164 g/km, iar valorile anunțate pentru S6 Avant și S7 Sportback sunt de 6,5 litri/100 km, respectiv 170-171 grame de CO2 per km.

Schimbările de design exterior și interior sunt destul de subtile, noile modele de performanță din gama Audi fiind echipate în mod standard cu jante de 20 inch, scaune sport decorate cu emblema „S”, sistem Virtual Cockpit însoțit de un ecran de 12,3 inch și climatizare automată în patru zone.

Noile modele Audi S6 Sedan, S6 Avant și S7 Sportback vor fi lansate pe piața europeană în vara acestui an.

Comments are closed.