Audi e-tron va atinge 100 km/h în mai puțin de 6 secunde

Constructorul auto german Audi și-a propus să testeze abilitățile viitorului SUV electric e-tron pe celebrul și solicitantul traseu de la Pikes Peak, din Statele Unite ale Americii, la o altitudine maximă de 4.302 metri.

Vehiculul este echipat cu două motoare electrice în stare să dezvolte 265 kW și un cuplu maxim de 561 Nm, garantând o autonomie de peste 400 de kilometri la o singură reîncărcare a pachetului de baterii. Această configurație îi permite să atingă o viteză maximă de 200 km/h și să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 6 secunde.

Însă prototipul Audi e-tron reușește să impresioneze în special prin sistemul inovator de recuperare a energiei. Pe cei 31 de kilometri parcurși la coborâre, SUV-ul a direcționat atât de multă energie recuperată către bateria electrică încât ar fi fost capabil să străbată din nou aproximativ aceeași dinstanță.

Potrivit companiei germane, e-tron a recuperat 220 kW și un cuplu de 300 Nm, adică mai mult de 70% din energia sa operațională, performanță nemaiatinsă de niciun model de serie până în prezent.

Comments are closed.