Audi A4 primește un design actualizat și noi opțiuni de motorizare

Cel mai popular model din portofoliul Audi dispune acum de un exterior conturat cu ajutorul celui mai recent limbaj de design implementat de constructorul auto german, înfățișarea lui devenind astfel mai sportivă, mai dinamică și mai sofisticată. Mașinile din familia A4 se remarcă prin grila Singleframe mai lată și ceva mai aplatizată decât în trecut, liniile orizontale care accentuează senzația de stabilitate și farurile LED incluse în echiparea standard.

La interior se observă sistemul de infotainment MMI însoțit de un ecran tactil cu diagonala de 10,1 inch prin intermediul căruia sunt înlocuite multe dintre butoanele tradiționale menite să controleze principalele funcții ale vehiculului.

Șoferii vor beneficia de o gamă vastă de tehnologii de asistență și vor putea extinde oferta cu ajutorul pachetelor „Tour”, „City” și „Park”. Una dintre cele mai importante componente ale pachetului „Tour” o reprezintă sistemul Adaptive Cruise Control, ce vine alături de funcția Stop&Go, pentru a ajusta viteza de rulare în momentul în care un alt automobil este detectat în partea din față.

Audi va oferi noua linie A4 cu șase motorizări turbo pe piața din Europa, încă din clipa lansării. Propulsoarele vor dezvolta de la 150 CP – în structura derivatei A4 35 TFSI – până la 347 CP, în cazul versiunii S4 TDI. Atât unitățile diesel și pe benzină cu patru cilindri, cât și propulsorul V6 TDI respectă standardele de emisii Euro 6d-temp.

În plus, clienții vor avea posibilitatea de a alege trei opțiuni de motorizare însoțite de un sistem micro-hibrid pentru a se bucura de un consum de combustibil redus cu aproximativ 0,3 litri/100 km și un confort superior. Variantele S4 Sedan TDI și S4 Avant TDI îmbină acum motorul diesel V6, capabil să livreze 347 CP și un cuplu maxim de 700 Nm, cu un compresor acționat electric integrat într-un sistem electric de 48 de volți. Tehnologia ajută la recuperarea unei cantități de energie de până la 8 kW pe durata frânării, care este stocată apoi într-o baterie litiu-ion instalată sub compartimentul rezervat bagajelor.

Noile modele din linia Audi A4 pot fi comandate în Europa începând din această lună, cu prețuri ce pornesc de la 35.900 de euro pe piața din Germania.

Comments are closed.