Audi A3 – Suta in 5,7 secunde

Galerie foto

Dinamism, sportivitate si stil sofisticat  - Audi A3 detine o pozitie remarcabila in clasa compacta premium. Acum, versiunea de virf a gamei este pregatita pentru lansare, iar noul Audi S3 ofera 265 CP si tractiune integrala quattro permanenta. Gratie performantelor stralucitoare, modelul vizeaza o placere deosebita a condusului, combinata cu versatilitatea de zi cu zi -  la fel ca orice model Audi S.

Audi S3 redefineste standardele clasei din care face parte -  la nivelul unei masini sport. Acceleratia, de la 0 la 100 km/h, necesita numai 5,7 secunde, iar aceasta este oprita doar atunci cind se atinge viteza maxima: 250 km/h. Extrem de agresiv, fara limitare de turatie si cu un profil acustic deosebit, motorul  - 2.0 litri, supraalimentat, patru cilindri, injectie directa pe benzina (FSI) -  se dovedeste a fi rafinat si cu performante inalte.

Noul sistem de suspensie S sport ce echipeaza modelul Audi S3 permite un stil de condus sportiv combinat cu un nivel ridicat de confort. Potentialul dinamic al masinii sport cu trei usi este vizibil inca de la prima privire. Grila radiatorului, cu o singura rama, este cromata, bara frontala are un spoiler cu prize de aer de dimensiuni apreciabile, iar pragurile laterale au fost restilizate. Contrastante sint atit difuzorul de culoare gri platinat din bara spate, cit si cele doua tevi de esapament cromate, de forma ovala, specifice gamei S.

Comparativ cu modelul A3, motor de pe S3 a fost supus unor modificari fundamentale. Noua supra alimentare are turbina marita si rotor compresor ce genereaza o presiune de 1,2 bari -  un nivel neobisnuit de ridicat. Modificarea semnificativa a intercooler ului scade temperatura aerului compresat, ceea ce mareste volumul necesar pentru combustie.

Pistoanele cu cap mai puternic si tija intarita cu noi conexiuni transmit forta deosebita catre arborele cotit. Blocul cilindrilor a fost intarit, iar capul acestora este facut dintr un aliaj nou, rezistent la temperaturi mari. Sincronizarea axului cu came de la evacuare a fost adaptata pentru a face fata puterii mult marite. Injectoarele de inalta presiune, cu sectiune transversala largita, trimit combustibilul direct in camera de combustie.
In Germania, pretul de baza al modelului Audi S3 (265 CP) este de 35.150 euro.

Comments are closed.