Audi a lansat o versiune actualizată a SUV-ului e-tron

La scurtă vreme după debutul public al noului model electric e-tron Sportback, în cadrul ediției din acest an a Salonului Auto de la Los Angeles, compania germană Audi a dezvăluit îmbunătățirile pe care le-a efectuat asupra SUV-ului e-tron.

Inginerii care lucrează la proiectul Audi e-tron se ghidează după principiul că orice detaliu este important. În consecință, în urma optimizărilor realizate asupra trenului de rulare și a componentelor software, noul automobil Audi e-tron 55 quattro promite să ofere o autonomie de până la 436 km, conform standardelor WLTP, cu 25 km mai mare decât în trecut.

În plus, datorită unui nou mecanism de frânare, dezvoltatori au obținut noi îmbunătățiri ale eficienței prin reducerea cuplului rezidual, care face referire la pierderile apărute în urma apropierii etrierelor de discurile de frână.

Tehnologia de propulsie a devenit și ea mai eficientă. În condiții normale, motorul din spate asigură punerea în mișcare a mașinii, iar unitatea din față este deconectată aproape complet de la trenul de rulare și de la alimentarea cu energie electrică. Doar când șoferul are nevoie de mai multă putere intră în acțiune ambele propulsoare.

De asemenea, autonomia utilizabilă a bateriei de mare capacitate a crescut, e-tron 55 quattro având o capacitate totală de 95 kWh și oferindu-le clienților acces la o putere netă de 86,5 kWh.

Pe lângă aceste actualizări, Audi anunță și includerea pachetului S line în oferta modelului e-tron. Acest nivel de echipare aduce jante cu diametrul de 20 inch, suspensii pneumatice sport, bare de protecție redesenate, prize de aer de dimensiuni mai mari, praguri interioare iluminate și alte elemente distinctive.

Mai mult decât atât, Audi va include în gamele e-tron și e-tron Sportback o nouă opțiune de motorizare – denumită 50 quattro. În această configurație, mașinile electrice vor dezvolta 230 kw și un cuplu maxim de 540 Nm, suficient pentru a accelera de la 0 la 100 km/h în 6,8 secunde și a atinge o viteză maximă de 190 km/h. Autonomia maximă garantată de modelul e-tron 50 quattro este de 336 km, în timp ce vehiculul e-tron Sportback 50 quattro promite să ruleze până la 347 km între două reîncărcări ale pachetului de baterii.

Comments are closed.