Au fost anunțați finaliștii Car of the Year 2021

Ultimele șapte modele rămase în cursa pentru câștigarea titlului „Mașina Anului în Europa” au fost desemnate în urma votului acordat de cei 60 de membri ai juriului. Este vorba despre jurnaliști cu experiență în domeniul auto care provin din 23 de țări europene.

Cele șapte automobile finaliste au fost alese dintr-o listă care includea un număr total de 29 de vehicule nominalizate. Așadar, lupta finală se va da între:

1. Citroën C4

2. Cupra Formentor

3. Fiat 500

4. Land Rover Defender

5. Škoda Octavia

6. Toyota Yaris

7. Volkswagen ID.3

Ultima rundă de votare se va desfășura la sfârșitul lunii februarie, iar câștigătorul distincției Car of the Year 2021 va fi anunțat online, în data de 1 martie.

Pentru a fi declarate eligibile, mașinile trebuie să fie noi și trebuie să fie comercializate pe cel puțin șapte piețe din Europa la momentul votării. Cea de-a doua etapă este mai complexă decât prima, membrii juriului având responsabilitatea de a împărți un număr de 25 de puncte între cei șapte finaliși, fără a acorda mai mult de 10 puncte unui singur vehicul.

Peugeot 208 (2020) și Jaguar I-Pace (2019) sunt doar două dintre modelele care au fost recompensate în anii trecuți cu titlul Car of the Year.

Puteți citi aici informații despre etapa anterioară a procesului de votare.

Comments are closed.