Aston Martin Valhalla va fi echipat cu un nou motor V6

Compania britanică Aston Martin informează că a început dezvoltarea unui propulsor turbo V6 de 3 litri, pe care îl va folosi inițial pentru a pune în mișcare o nouă familie de vehicule sport. Primul model din această linie va fi Valhalla, așteptat să debuteze în anul 2022.

Cunoscut sub numele de cod TM01 – pentru a-i aduce un omagiu inginerului Tadek Marek, angajat al firmei în anii ’50 - ’60 – noul motor a trecut deja printr-o serie amplă de teste ce au avut rolul de a-i verifica performanțele. De asemenea, în paralel cu aceste teste, experții mărcii britanice lucrează la construirea unei noi game de sisteme hibrid care se vor asigura că noul propulsor V6 de 3 litri va fi cel mai puternic din portofoliul Aston Martin atunci când va ajunge pe piață.

Specialiștii au hotărât să utilizeze ca sursă de inspirație modelul Valkyrie – primul hypercar cu motorul instalat pe mijloc din portofoliul Aston Martin – așa că au ales încă de la început să apeleze la o configurație în formă de „V”. Drept urmare, unitatea de dimensiuni compacte a ajuns să cântărească mai puțin de 200 kg.

„Investirea în propriile opțiuni de motorizare este absolut necesară, iar echipa noastră s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Această unitate se va potrivi perfect în gama noastră, iar primele teste arată că este incredibil de promițătoare”, a declarat Andy Palmer, președintele Aston Martin.

Noul propulsor turbo V6 de 3 litri este primul motor dezvoltat în exclusivitate de compania britanică după anul 1968. Cu ajutorul electrificării, unitatea promite să atingă un nivel impresionant al performanțelor și să respecte standardele de emisii Euro 7.

Comments are closed.