Aston Martin ar putea include un motor V12 în gama DBX

Potrivit unor informații recente, compania britanică Aston Martin lucrează la o versiune de performanță a SUV-ului DBX pentru a concura direct cu noul Porsche Cayenne Turbo GT, despre care se presupune că va integra un propulsor V12.

Publicația Autocar.co.uk susține că un prototip al noului vehicul a fost surprins la teste pe circuitul de la Nürburgring, din Germania, iar modificările de natură estetică aduse de această mașină ar fi completate de un sunet similar motorului V12 utilizat de modelele DB11 și DBS.

Conform aceleiași surse, derivata de performanță va fi lansată după varianta mild-hybrid, programată să ajungă pe piață în 2022, ca parte a planului de extindere a portofoliului implementat de Aston Martin. Noua versiune de top este așteptată să debuteze în 2023 și să dispună de unele elemente ușor agresive de design exterior, alături de o suspensie mai joasă și un sistem de frânare actualizat. În plus, ea ar urma să dezvolte aproximativ 630 CP, situându-se așadar pe același nivel cu noul Porsche Cayenne Turbo GT.

Aston Martin își propune să compenseze costurile ridicate de producție prin includerea mai multor variante de caroserie în linia modelului DBX și oferirea unei diversități de opțiuni de motorizare.

Comments are closed.