Aston Martin anunță lansarea modelului aniversar DBS GT Zagato

Constructorul auto britanic Aston Martin a dezvăluit cel de-al doilea membru al colecției prin intermediul căreia aniversează cei 100 de ani de la înființarea sa, denumită „DBZ Centenary Collection”.

Modelul DBS GT Zagato a fost dezvăluit oficial în cadrul unui eveniment desfășurat în Statele Unite ale Americii și s-a alăturat astfel familiei din care face parte vehiculul DB4 GT Zagato. Cele două automobile sunt vândute doar împreună, cu un preț de aproximativ 6 milioane de lire sterline, fiind cele mai scumpe mașini noi fabricate vreodată de Aston Martin. În total vor fi produse doar câte 19 exemplare ale celor două modele speciale.

Noul DBS GT Zagato dispune de un motor V12 turbo de 5,2 litri capabil să dezvolte 760 CP. Caroseria sa a fost vopsită în culoarea exclusivistă Supernova Red și beneficiază, la exterior, de numeroase accente din fibră de carbon, jante de culoare neagră cu inserții aurii și embleme confecționate din aur de 18 carate.

În ceea ce privește interiorul, Aston Martin susține că DBS GT Zagato este primul vehicul din lume care utilizează finisaje metalice și din fibră de carbon create cu ajutorul unor imprimante 3D. Această tehnologie le permite clienților să comande mai multe tipuri de elemente, materiale și finisaje pentru a-și personaliza mașinile exact așa cum își doresc.

Primele automobile din seria DBZ Centenary Collection vor fi livrate spre finalul anului 2019.

Comments are closed.