autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Opel Insignia
15 Februarie 2008
Opel Insignia: Miza pe interior
Opel Insignia
Opel Insignia

Cind Opel GTC a fost prezentat la Geneva Auto Show, in 2007, toata lumea a presupus ca inlocuitoarea modelului Vectra va fi de asemenea prezentata in urmatoarea editie a salonului. Si in timp ce il asteptam am aflat ca numele masinii se va schimba in Insignia, o miscare indrazneata din partea Opel, dar necesara pentru a atrage tinerii cumparatori. Aceasta premiera mondiala va avea loc putin mai tirziu, in iulie 2008, in cadrul British Motor Show. Ceea ce nu stiau cititorii era cum va arata interiorul masinii.

Ei bine, am rezolvat noi problema!
RoAnSA a surprins masina in cadrul unor teste de iarna si a facut cele mai bune fotografii ale interiorului noului sedan de pina acum. Bordul va avea patru instrumente de masura rotunde, similare cu cele folosite de Alfa Romeo 156 (foarte sportive!). Acestea vor fi dispuse in "stil Audi", cu ecranul computerului de bord chiar in mijlocul vitezometrului (spre dreapta) si al tahometrului (in stinga) si sub cele doua mai mici.


Consola centrala e trendy, insa nu este neobisnuita sau revolutionara in vreun fel. In masina fotografiata, se pare ca nu au fost instalate ecrane LCD pentru sistemul de navigatie GPS, insa este aproape sigur faptul ca masina va oferi aceasta optiune. Transmisia este automata si vor fi instalate doua suporturi pentru pahare chiar deasupra minerului acesteia.


Desi Insignia va fi prezentata la British Motor Show si va fi denumita Vauxhall la inceput (vezi camuflajul partii frontale), masina de teste surprinsa are volanul pe stinga. Masina va fi prima care va folosi noua platforma Epsilon 2, capabila sa faca fata sistemelor de propulsie cu tractiune fata sau tractiune integrala (ne asteptam ca aceasta ultima varianta sa fie oferita pentru noua masina). Va permite de asemenea Insigniei sa fie mai mare si mai inalta decit Vectra. Cu alte cuvinte, va fi mai spatioasa si, in acelasi timp, mai sportiva.


Dimensiunile noii masinii pot fi ghicite dupa modelul GTC prezentat: 4,83 m in lungime, 1,87 m in latime si un ampatament de 2,74 m. Doua optiuni de motoare vor fi disponibile: un V6 de 2,8 litri turbo, care va genera 300 CP si unul V6 de 2,7 litri Diesel, cu 200 CP.

 

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite