autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Volvo S40
15 Iunie 2007
Volvo S40 / V50 - Optiuni viabile pentru soferii tineri
Volvo S40
Volvo S40

Volvo si-a propus sa vinda 75.000 de unitati din noul S40 in intreaga lume in 2007. In Europa modelul se vinde cel mai bine in Germania, Suedia si Marea Britanie, dar vinzarile constructorului suedez ramin la fel de ridicate si in SUA si China. Un alt model pe care managerii Volvo au declarat ca se vor focusa este spatiosul V50. Europa reprezinta 85 de procente din piata totala a V50, tot Germania, Suedia si Marea Britanie fiind consumatorii predilecti ai modelului.


In 2007, "noile modele de clasa medie S40 si V50 vor reprezenta aproximativ o treime din vinzarile totale ale Volvo in lume", declara Fredrik Arp, CEO Volvo. Dincolo de cifrele mari ale vinzarilor, Volvo spera ca cele doua modele, mai accesibile generatiei cu o medie de virsta de aproximativ 35 de ani, sint capabile sa revigoreze imaginea de brand a producatorului suedez. "Impreuna cu modelul C30, cele doua masini vor deveni solutia optima pentru publicuri cu virste tot mai scazute", considera Arp. Declaratiile presedintelui Volvo se bazeaza pe date furnizate de departamentele de vinzari ale companiei. Acestea arata ca media de virsta a persoanelor care au cumparat o masina S40 a crescut cu 23 de procente, ajungind la aproape jumatate din numarul total al cumparatorilor modelului.


Cele doua modele sint alternative convenabile la mai puternicele S80 si V70. "Daca S40 se apropie de oferta luxosului S80, atunci V50 reuseste sa transmita aceeasi siguranta si versatilitate ca puternicul V70", este de parere Arp.


De la momentul lansarii pe piata, in 2003, cele doua modele au cunoscut o serie de ameliorari de detaliu la nivelul designului interior si exterior. Masinile au fost atent prelucrate si in ceea ce priveste aspectele tehnice care nu au oferit rezultate satisfacatoare. Noile S40 si V50 au la dispozitie game de propulsoare Diesel si pe benzina. Diesel-urile, populare in Europa, sint trei la numar si au puteri cuprinse intre 109 si 180 CP. Motoarele pe benzina sint cinci la numar si au puteri cuprinse intre 100 si 230 CP.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite