autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
BMW Seria 5
15 Februarie 2007
Foto: BMW
BMW Seria 5 - Ultimul standard in condus si tehnologii noi de eficienta si siguranta
De la lansarea sa din 2003, Seria 5 a avut an dupa an vinzari record si a primit numeroase distinctii. Noua Serie 5 este gindita sa fie construita pe acest succes, cu mai multa performanta, eficienta, practicalitate si atractivitate. Oferind tehnologii noi de motoare, pentru a spori performanta si a imbunatati economia cu pina la 25 la suta, si echipari de inalta clasa, cum ar fi Lane Departure Warning System, noua Serie 5 este proiectata pentru a ramine standardul de masina Executive.
BMW Seria 5
BMW Seria 5
BMW Seria 5
BMW Seria 5

Un program de "reimprospatare" la mijlocul vietii cu motoare noi si tehnologii
Noua gama BMW Seria 5 este gazda unor tehnologii inovative care fac din cea mai buna masina executive din lume una si mai buna. Inovatii ale motorului, cum ar fi injectia directa de inalta precizie -- High Precision Direct Injection -- si turboalimentarea dubla imbunatatesc performantele si economia alaturi de tehnologii de confort superioare cum ar fi sistemul de avertizare al depasirii bandei de circulatie -- Lane Departure Warning System si Head-up Display.


La inceperea productiei in martie 2007, noul BMW Seria 5 nazuieste la puterea suprema, la o mai buna economie si emisii mai putine. Puterea livrata si cuplul au crescut cu pina la 20 cai si 20 Nm, iar imbunatatirile in economia de combustibil au mers pina la 25 la suta, deci se pare ca au reusit. Toate cele noua unitati de putere din Seria 5 gamele Saloon si Touring sint ori in intregime noi sau au fost semnificativ revizuite fata de modelul anterior. Sporirea dramatica a performantei si economiei se datoreaza unui numar de tehnologii noi care se combina pentru a oferi soferului beneficii semnificative si evidente.


Injectia directa de inalta precizie este oferita pentru prima data tuturor modelelor cu sase cilindri pe benzina ale Seriei 5. Injectori cu cristale Piezo care livreaza o cantitate precisa de combustibil, exact atunci cind este nevoie, ofera o crestere semnificativa a performantei si a economiei. Acest lucru este complementat de un sistem pentru prima data la BMW, Brake Energy Regeneration -- regenerarea energiei necesare la frinare.


Dinamica eficienta
Brake Energy Regeneration apare pentru prima data la BMW si formeaza o componenta cheie a programului BMW -- Dinamica Eficienta. Efficient Dynamics se concentreaza pe trei zone specifice -– greutate, dinamica si consum -– cu intentia de a dezvolta mai multa putere din mai putin combustibil intr-un vehicul mai usor.


Brake Energy Regeneration profita de energia practic pierduta prin suprasolicitarea motorului in timpul frinarii. Foloseste Intelligent Alternator Control -- controlul alternator inteligent si o baterie de mare capacitate Absorbent Glass Mat. Atunci cind recunoaste situatia de suprasolicitare a motorului, alternatorul inteligent angajeaza motorul si porneste bateria cu 100 la suta cu ceea ce ar fi putut fi energie pierduta. Brake Energy Regeneration se va combina cu alte tehnologii si alte produse in 2007 pentru a oferi beneficii de eficienta si mai mari. Izolat, ofera in medie o reducere cu trei la suta a consumului de combustibil si emisiile de gaze.


Alegerea cutiilor
Toate modelele Saloon si Touring ale Seriei 5 vin in standard cu o cutie manuala cu sase viteze (automatica standard la variantele 535d). Numerosi clienti se asteapta sa gaseasca la noua cutie automatica cu sase viteze a BMW un schimbator nou, mai ergonomic. Folosind o hidraulica imbunatatita, un convertor inovativ de cuplu si un software puternic, noua cutie automatica raspunde la cea mai fina miscare a pedalei de acceleratie cu timpi de reactie mariti cu 40 la suta, si timpi de schimb imjumatatiti. Cumparatorii modelelor 550i (367 CP), 540i (306 CP), 530i (272 CP), 535d (286 CP) si 530d (235 CP) pot opta pentru transmisia sport automatica a BMW, care e nou-nouta. O apasare pe butonul Sport din spatele schimbatorului de viteze permite ca schimbarea vitezelor sa se faca prin "aripioarele" montate pe volan, pentru schimbari mai rapide si mai dinamice.


Echipament inovativ
Alaturi de optiuni exclusive cum ar fi Head-up Display si Night Vision, proprietarii de BMW Seria 5 Saloon si Touring pot acum opta pentru ultima inovatie de confort a BMW -– Lane Departure Warning System. O camera montata imediat linga oglinzile interioare monitorizeaza liniile albe ale soselei, iar daca masina depaseste linia fara o intentie evidenta sau fara semnalizare, soferul este anuntat printr-o vibratie in volan.


Clientii pot opta acum pentru sistemul Active Cruise Control cu Stop and Go. Anterior, sistemul Active Cruise Control mentinea o viteza constanta in timp ce monitoriza traficul din fata si reactiona la incetinirea unui vehicul prin incetinirea BMW-ului. Acum, cu Stop and Go, noul sistem mentine masina la o distanta stabilita chiar si in situatiile din trafic cind este necesara oprirea si pornirea repetata, aducind masina chiar si la o oprire completa. Daca perioada de nemiscare este mai mica de trei secunde, masina isi va relua viteza programata.


Design si styling
Cu distinctiile cistigate de masina si noi clienti de asemenea, designerii au evoluat pur si simplu detaliile de design ale masinii. In fata, farurile si indicatorii de directie folosesc tehnologia geamului transparent, in timp de grila dubla (in forma de rinichi) sta acum pe acelasi nivel cu bara de protectie. Canalul de aer din pragul fata a fost si el redesenat, in timp ce in lateral pragurile au o linie de contur aditionala. La spate, indicatorii, luminile de pornire si cele de frina sint acum incadrate intr-o coloana de lumini cu leduri, pentru a spori latimea masinii.


In interior, schimbarile rafineaza detaliile ergonomice. Panourile usilor au fost redesenate, cu intrerupatoarele pentru geamuri acum integrate in cotierele orizontale. In comun cu alte BMW-uri lansate de curind, soferii au acum beneficiul unor butoane "favorite" programabile, pe bord, care le permit sa acceseze mai usor cele mai folosite optiuni, cum ar fi navigarea one-touch sau apelarea telefonica.
BMW Seria 5 va incepe sa fie produsa in martie 2007.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite