autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Alfa Romeo Mi.To
15 Aprilie 2008
Foto: Alfa Romeo
Alfa Romeo Mi.To - Trasaturi de la o icoana tehnologica
Alfa Romeo Mi.To
Alfa Romeo Mi.To

Cu Mi.To, Alfa Romeo doreste sa ofere cel mai compact model sportiv din toate timpurile unei noi generatii de impatimiti ai marcii italiene. O masina inovativa si la moda, un nume cu parfum istoric. Mi.To are o rezonanta evocativa puternica pentru Alfa Romeo, fiind ales ca simbol de legatura intre trecut si viitor: intre Milano, orasul in care noul model a fost proiectat, si Torino, unde va fi produs. Alegerea subliniaza radacinile milaneze ale marcii italiene.


Mi.To este prima masina construita de Alfa Romeo dupa acea icoana tehnologica numita 8C Competizione, de la care imprumuta anumite trasaturi: forma unica a geamurilor fara rama, structura trilobata a barei frontale, forma farurilor si stopurile cu LED uri. Farurile si stopurile reprezinta elemente personalizate distinctive: contururi ce includ diferite forme de prelucrare si culori care subliniaza stilul agresiv al masinii.


Bordul si scaunele asigura reprezentarea celui mai pur stil italian la interior. Fiind in acelasi timp primitor si sportiv, interiorul inglobeaza materiale de cea mai buna calitate si finisaje ce denota o mare atentie pentru detalii.
O preocupare majora a fost alegerea unor dimensiuni care sa concentreze un aer dinamic intr un design compact: Mi.To are 4,06 metri lungime, 1,44 metri inaltime si 1,72 metri latime.


Ca toate modelele brandului Alfa Romeo, Mi.To este capabila sa atraga cei mai pretentiosi clienti prin usurinta cu care se conduce, determinata in parte de sistemul DNA, o premiera in segmentul compact. Acesta actioneaza asupra motorului, frinelor, directiei, suspensiilor si cutiei de viteze, permitind trei comportamente diferite, in functie de stilul de condus cel mai potrivit situatiei sau cel mai bine adaptat soferului: foarte sportiv (Dynamic), urban (Normal) sau sigur (All Weather).
Performantele sint garantate de patru motoare turbo (pe benzina sau motorina), cu puteri cuprinse intre 90 si 155 de cai, dar exista posibilitatea ca gama de propulsoare sa fie extinsa cu trepte superioare.


Manevrabilitatea a fost optimizata pentru a oferi satisfactia maxima in conditii de siguranta. Astfel, Mi.To dispune de suspensii reglabile care reduc ruliul si sisteme de siguranta activa si pasiva menite sa aduca un punctaj maxim EuroNCAP.
Mi.To va fi introdusa treptat pe pietele din intreaga lume incepind din luna iulie a acestui an.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite