autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Hyundai i10
15 Mai 2008
Foto: Hyundai
Hyundai i10 - Tigrisorul asiatic din clasa mezina
Hyundai i10
Hyundai i10
Hyundai i10

Aspect placut, performanta de top, economie si siguranta desavirsita   acestea sint caracteristicile pe care Hyundai mizeaza in cazul noului i10 pentru a si cuceri clientii.
Alaturi de designul distinctiv, cu grila frontala si farurile clare generos dimensionate, cele 10 nuante exterioare placute si un interior in doua tonuri cromatice, realizat cu indeminare, garanteaza atractivitatea noului model. Un ampatament de 2.380 mm   cel mai mare intilnit la o masina din clasa A   confera stabilitate aditionala si un habitaclu cu volum suplimentar.


La interior, bordul este dominat de consola schimbatorului de viteze de dimensiuni reduse, plasat aproape de volan, pentru a elibera spatiul dintre sofer si pasagerul din dreapta. Habitaclul este suficient de incapator pentru cinci persoane, datorita atentiei designerilor in directia asigurarii spatiului suficient pentru picioare si umeri, iar modularitatea este accentuata de scaunele din spate pliabile. Confortul este accentuat de plafonul cu geam panoramic (o premiera pentru aceasta clasa), dar si de instalatia de aer conditionat disponibila pentru toate versiunile. Nu lipsesc mici doze de lux: volanul si schimbatorul de viteze imbracate in piele, cheia electronica sau sistemul audio 2 DIN.


Noul i10 este propulsat de un motor iRDE pe benzina, de 1,1 litri, care ofera o performanta inalta, concomitent cu o economie de combustibil neegalata. Transmisia este asigurata de o cutie manuala i shift cu 5 trepte.


Pentru a face condusul in oras lipsit de efort, i10 este dotat cu servodirectie electrica. Iar pentru a spori confortul in cazul parcurgerii unei rute pe carosabil denivelat, suspensia cu arcuri elicoidale este cuplata cu o bara de torsiune in spate.
Caroseria din otel este usoara, dar rezistenta gratie consolidarilor cu bare de protectie atent dimensionate. De altfel, la capitolul siguranta, modelul i10 este bine dotat: sistem ABS, centuri de siguranta cu pretensionare, airbag-uri duble pentru sofer si pasagerul din fata si usi cu deblocare automata in caz de accident.


In viziunea coreenilor, i10 va redefini segmentul de piata in cadrul caruia concureaza, prin impunerea unor noi standarde. Un obiectiv demn de bunul renume al tigrilor asiatici, chiar daca i10, datorita dimensiunilor sale, concureaza la clasa "tigrisori".

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite