autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Peugeot 4007 / Citroen C-Crosser - O noua experienta a sofatului
15 Noiembrie 2006
Peugeot 4007 / Citroen C-Crosser - O noua experienta a sofatului
Peugeot intra in segmentul 4x4 SUV cu un nou model care are 4,64 metri lungime si este echipat cu unul dintre cele mai desavirsite motoare diesel HDI, cu sistem de filtrare a particulelor Diesel. Numele sau -- 4007 -- foloseste identitatea dublu zero întrucit reprezinta un alt concept in dezvoltarea gamei de modele Peugeot. 4 reprezinta marimea sa in gama Peugeot, iar 7 reprezinta generatia sa. Vehiculul este rezultatul cooperarii dintre PSA Peugeot Citroen si Mitsubishi Motors Corporation, iar noul 4x4 SUV va iesi la vinzare din a doua jumatate a anului 2007.
Citroen C-Crosser
Citroen C-Crosser
Citroen C-Crosser
Citroen C-Crosser
Citroen C-Crosser
Citroen C-Crosser

4007: IMAGINEA SIC A PEUGEOT ÎN LUMEA 4X4
Modelul 4007 este într adevar devotat valorilor marcii Peugeot, fiind dinamic, cu o valoare garantata, distinctiv stilizat si inovativ.
Stilizat la centrul de design al Peugeot, cu sediul la Velizy în Franta, designul distinctiv si stilul ce aminteste de eleganta felinelor (faruri ascutite si grila frontala deschisa) sînt primele semne care îl identifica drept un vehicul Peugeot. Structura de crom care face orificiile largi de admisie a aerului întareste eleganta vehiculului si creeaza un aer de autoritate.


Designul aerodinamic al acoperisului, cu detaliile sale canelate, creeaza o impresie de putere si stil, combinata cu un design mai contemporan la spatele vehiculului. La spate, un detaliu din aluminiu finisat este amplasat între farurile transparente, ca niste bijuterii, sporind emblema din crom Peugeot montata deasupra placutelor de înmatriculare din spate. Arcurile rotilor generos proportionate si ecartamentul ofera lui 4007 capacitate si securitate soferului si pasagerilor, indiferent de conditiile de sofat.
Interiorul lui 4007 a fost gîndit pentru a spori atractia marcii si valorile sale în acest sector, fiind functional si sic, cu multiple capacitati de depozitare.


Propulsat de un motor Diesel lider al clasei sale
Întotdeauna constient de impactul vehiculelor asupra mediului, Peugeot a echipat modelul 4007 cu ultimul motor Diesel al sau, de 2.2 litri, care are sistemul avansat tehnologic DFPS Diesel Particulate Filter System (DPFS) de filtrare a particulelor Diesel, pentru cea mai buna combinatie de performanta, economie si protectie a mediului. Motorul Diesel 2.2 litri HDI dispune de injectie directa common rail si reprezinta rezultatul parteneriatului cu Ford Motor Group. Dezvolta 156 CP si un cuplu de 380 Nm si este capabil sa foloseasca o combinatie de 30 la suta de biocombustibil, fara nici o modificare.
Producînd o experienta a condusului care este si dinamica si atractiva, motorul se mîndreste cu o impresionanta economie de combustibil si performante de esapare, printre cele mai bune din sectorul SUV urilor. Motorul este combinat cu o cutie manuala cu sase viteze, pentru a folosi cel mai bine cuplului motorului.


Sigur si stabil
4007 este echipat cu sistemul de management al controlului electronic la toate patru roti. Sistemul a fost creat pentru a spori încrederea soferului si dinamica vehiculului la comportamentul pe sosele. Directia, suspensiile, sistemul de tractiune integrala, frînele si cauciucurile au fost create pentru a obtine o eficienta maxima. Modelul 4007 duce mai departe reputatia Peugeot de a produce masini minunate cu caracteristici dinamice, sigure si stabile.


PSA Peugeot Citroen îsi extinde gama cu noul SUV
Noul SUV, rezultatul colaborarii dintre Mitsubishi Motors Corporation (MMC) si PSA Peugeot Citroen, va fi vîndut de catre ambele piete Peugeot si Citroen din iulie 2007. Acestea vor fi echipate cu motoare HDI cu filtre de particule de emisie. Planul de vînzare de 30.000 de unitati pe an va permite grupului sa devina un pion major în segmentul de piata ale carui perspective de crestere ramîn puternice în Europa.
O nisa a pietei în primii ani '90, segmentul 4x4 s a bucurat de o crestere puternica si stabila în vînzari. Acum reprezentînd mai mult de 6 la suta din piata vehiculelor personale în Europa sau peste un milion de unitati în 2005, modelele 4x4 au devenit un segment separat.


PSA Peugeot Citroen confirma identitatea fiecarei piete a sale
Devotat strategiei sale, grupul PSA Peugeot Citroen a aplicat filosofia ca fiecare din pietele sale sa aiba un vehicul cu o personalitate unica, gratie muncii intense depuse pentru restilizarea interiorului si a styling-ului exteriorului.


C CROSSER: SATISFACE NEVOIA DE LIBERTATE
Citroen îsi completeaza gama de vehicule si lanseaza SUV ul C Crosser. Stilul noului autoturism este superior unei masini conventionale si depaseste limitele impuse de categoria SUV, atingînd cel mai înalt nivel de performanta, de convivialitate la bord si de confort.
Cu liniile fluide si elegante (4,64 m lungime, 1,81 m latime si 1,73 m înaltime incluzînd barele de acoperis), C Crosser combina aspectul sportiv cu un interior spatios -  pîna la 7 locuri  - ce garanteaza un grad înalt de confort si o tinuta de drum excelenta. În plus, protectia mediului este asigurata, vehiculul fiind dotat cu motoare Diesel HDI de ultima generatie cu filtru de particule.
C Crosser este o masina foarte versatila, cu sistem de transmisie integrala care garanteaza un comportament robust si sigur pe orice tip de drum, indiferent de conditiile climatice. Habitaclul ergonomic este proiectat pentru a satisface orice nevoie.


Silueta dinamica cu care te poti mîndri
Personalitatea marcii Citroen se citeste de departe la noul C Crosser. Pozitionarea logo ului Citroen cromat este recunoscuta imediat si se îmbina perfect cu linia inovatoare a farurilor. Acestea sînt dovada clara a stilului inconfundabil Citroen.
Stilul lui C Crosser îi accentueaza robustetea prin linii fluide. Eleganta robusta a lui C Crosser cucereste de la prima vedere si este accentuata de liniile versatile si numeroasele detalii care se combina într un tot armonios.


Echilibru perfect între confort si tinuta de drum
Stilului dinamic a lui C Crosser i se adauga performante impresionante de tinuta de drum. Un punct forte dintotdeauna a lui Citroen, cutia de viteze de pe C Crosser -  suspensie MacPherson pe fata si suspensie independenta pe spate -  genereaza un echilibrul perfect între confort si stabilitate. Jantele de 18" vin sa completeze aceste performante.


Transmisie integrala pentru calatorii sigure
În cadrul transmisiei integrale de pe C Crosser, soferii pot sa aleaga dintre cele 3 setari disponibile în functie de conditiile de drum si de stilul propriu de condus: tractiune pe patru roti, pe doua roti sau sistem de blocare a diferentialului recomandat pentru conditii extreme. Aceste setari se selecteaza prin activarea unui buton situat în spatele schimbatorului de viteze.


Design modular pentru nevoi diverse
C Crosser este usor de configurat, ocupantii pot face schimbari la interior repede si fara efort. Vehiculul poate primi la bord pîna la 7 pasageri datorita unui al treilea rînd de scaune care se pot rabata, plia sau culisa. Rîndul al doilea culiseaza cu 80 mm fata/spate pentru a spori confortul pasagerilor si spatiul pentru bagaje. De asemenea, masina ofera posibilitatea ajustarii banchetei asimetric, în mod electric. Scaunele se rabateaza pentru a mari spatiul de depozitare.


Un alt punct forte: portbagajul lui C Crosser are doua secvente de deschidere. Partea mai joasa poate sustine o sarcina de pîna la 200 kg si faciliteaza în acelasi timp încarcarea obiectelor voluminoase.
Indiferent de conditii, în oras, sau la drum lung, pe teren accidentat, C Crosser este pentru acei oameni care cauta un vehicul versatil care sa le satisfaca nevoia de libertate si sa le garanteze starea de bine.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite