autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Nissan Tiida
15 Aprilie 2007
Foto: Nissan
Nissan Tiida - Intre Note si Qashqai
Nissan Tiida
Nissan Tiida

Nissan Europa a anuntat ca va lansa modelul Tiida in Europa, incepind cu luna iunie a acestui an. Tiida este cel mai nou model Nissan, dupa recenta lansare a crossover-ului compact Qashqai din segmentul C.

Ca parte a strategiei de lansare a modelului Tiida, Nissan a studiat cu atentie, individual, pietele europene pentru a identifica tarile unde exista o concentratie mare de clienti loiali ai modelelor Almera si Primera, care s-ar putea gindi sa-si achizitioneze un model asemanator in viitor. Astfel, Tiida va fi distribuita pe pietele unde exista o cerere mare pentru asemenea modele, printre care si Romania.

Numele Tiida este derivatul unui cuvint dintr-un dialect japonez care inseamna "tendinta mereu in schimbare" si se plaseaza, ca pret, intre Note si Qashqai. Modelul pune accent pe valori precum spatiu interior, confort si usurinta in utilizare si va atrage clientii care cauta o masina conventionala.

Tiida va fi lansat in variante cu patru sau cinci usi si trei motorizari: 1.6 litri benzina (110 CP), 1.8 litri benzina (126 CP) si 1.5 dCI (105 CP).

Modelul se bucura de succes in Japonia si SUA, unde se comercializeaza sub numele Versa. In Europa, se estimeaza vinzari care sa depaseasca 30.000 de unitati pe an. Tiida va fi construita la fabrica Nissan din Mexic.

"Ca parte a strategiei pentru cresterea profitului in Europa, Nissan vrea sa cucereasca clientii cu noi modele care sa ofere ceva cu totul deosebit. Oricum, este de asemenea important sa ne pastram linia mai traditionala in unele tari", a mentionat Brian Carolin, vicepresedinte senior vinzari si marketing Nissan Europa.

"Politica noastra de afaceri este condusa de clienti si rationament. Am decis sa introducem Tiida pe acele piete unde am identificat nevoi clare si cereri pentru acest tip de produs, care nu puteau fi satisfacute de Note sau Qashqai", a adaugat Carolin.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite