autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Lamborghini Gallardo Superleggera
15 Iulie 2007
Foto: Lamborghini
Lamborghini Gallardo Superleggera - Mai multa putere gratie dezvoltarii tehnologice
Lamborghini Gallardo Superleggera
Lamborghini Gallardo Superleggera
Lamborghini Gallardo Superleggera

Cu modelul Gallardo Superleggera, Automobili Lamborghini prezinta o masina sport de inalta performante fara compromisuri. Gratie puterii sale sporite (10 cai suplimentari) si o reducere a greutatii cu 100 kg (USA 70 kg), noul Gallardo Superleggera este si mai dinamic decit deja foarte sportivul Gallardo. Raportul greutate-putere al lui Lamborghini Gallardo Superleggera este de doar 2,5 kg/CP, fapt ce il plaseaza fara apel in top.


Superleggera are de asemenea cea mai rapida accelerare din clasa sa. Are nevoie de doar 3,8 secunde pentru a ajunge la 100 km/h, cu 0,2 secunde mai putin decit modelul de baza.
Lamborghini Gallardo Superleggera este o masina de performante inalte extreme: aceasta include o cutie de viteze "e-gear" mecanica robotizata, care garanteaza schimbarea vitezelor fara a indeparta mina de pe volan. Volumul de productie va fi restrictionat la numere mai mici decit s-a procedat pentru Gallardo-ul standard.


Motorul de la Lamborghini Gallardo Superleggera reprezinta ultima versiune a cunoscutului motor al Lamborghini de 4.961 cmc V10. Acum cei 530 CP sint atinsi la 8.000 rot/min. Cresterea in putere a fost posibila prin imbunatatirea eficientei volumetrice a motorului prin reducerea pierderilor amestecului de admisie si prin presiuni ale esapamentului, impreuna cu un control electronic optimizat. Normal, nivelul de emisii se incadreaza in normele stricte EURO 4 si LEV II.


O putere mai mare gratie constructiei mai usoare
Inginerii Lamborghini au scazut greutatea si asa mica a lui Lamborghini Gallardo, care cintareste atunci cind e gol 1.430 kg cu alte 100 kg folosind materiale avansate si tehnologii. Capota motorului este realizata din fibra de carbon vizibila si policarbonat transparent, un tip de material care garanteaza o greutate incredibil de mica si pe deasupra mai dezvaluie si cei V10 magnifici.

Difuzorul spate si podeaua, oglinzile retrovizoare, panourile portierelor si invelitoarea tunelului central sint si ele realizate din fibra de carbon. Alte reduceri din greutate s-au facut prin inlocuirea anumitor suprafete de sticla cu policarbonat transparent. Pentru interior, scaunele sport monococ din fibra de carbon acoperite cu Alcantara au fost alese pentru a asigura constringerea soferului si a pasagerilor in timpul accelerarilor laterale intense pe care Gallardo Superleggera este capabila sa le faca in timpul curbelor.


Specificatii exclusive si optiuni ale gamei
O gama generoasa de specificatii si optiuni va fi disponibila, cu unele exclusive doar la Superleggera. Lamborghini Gallardo Superleggera vine in standard cu schimbatorul robotizat "e-gear" in standard; un pachet sport care include absorbitoare de socuri si un volan special invelit in piele intoarsa. Masina este disponibila in patru culori: Midas Yellow, Borealis Orange, Telesto Gray si Noctis Black.

Cauciucuri Pirelli P Zero Corsa (standard) pe jante forjate noi Scorpius accentueaza punctele forte ale Lamborghini Gallardo Superleggera. Unele dintre optiuni pot fi solicitate, inclusiv sistemul multimedia cu navigator si schimbator de CD-uri; o camera video spate pentru a face parcarea mai usoara (cu aripa spate optionala); un kit de accesorii de carbon pentru interior; un eleron spate fixat, centuri de siguranta in patru puncte (nu pentru SUA); cadru tubular pe spate sau puncte de fiting pentru o incluziune ulterioara (nu pentru SUA, Japonia sau Orientul Mijlociu); si frine din carbon-ceramic.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite