autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Citroen Berlingo
15 Februarie 2008
Citroen Berlingo / Peugeot Partner - Cea mai tinara si mai completa gama
Citroen Berlingo / Peugeot Partner
Peugeot Partner
Peugeot Partner
Citroen Berlingo

Aceste noi vehicule se vor alatura, incepind cu mai 2008, precedentei generatii de Berlingo si Partner care, in forma redefinita, vor fi in continuare produse sub numele de Berlingo First si Partner Origin. Astfel, noile modele preiau mai mult din identitatea propriei marci si se integreaza mai bine in cadrul gamelor carora le apartin.


Noile utilitare pastreaza punctele forte ale predecesoarelor (polivalenta, robustete, usurinta in manevrare), dar ofera mai mult confort si volume utile mai generoase. Pe de alta parte, echipamentele din dotare sint echivalente cu cele oferite pe berlinele recente apartinind gamei medii. Pentru confort sint propuse aer conditionat automat, aprindere automata a farurilor sau senzor de ploaie, in timp ce pentru siguranta va fi posibila completarea dotarii de serie (ABS, airbag?uri frontale) cu airbag?uri perdea, ESP si limitator de viteza, ca optionale. De asemenea, Berlingo si Partner sint primele vehicule din categoria utilitarelor usoare care pot fi echipate si cu senzori de presiune pneuri. Fie ca este vorba de varianta de marfa sau cea de persoane, solutiile ingenioase adoptate sint in masura sa imbunatateasca utilitatea si modularitatea.


In cazul variantei de marfa, scaunul pasagerului din fata a fost special proiectat pentru mai multe utilizari: se poate transforma in birou mobil, se poate transporta in perfecta siguranta un al treilea pasager pe distante mici sau poate fi rabatat partial pentru a mari semnificativ volumul de incarcare si lungimea utila a vehiculului.
In cazul variantei de persoane, ce vine cu un plafon vitrat reproiectat, modularitatea a fost inspirata din conceptul MPV, cu scaune spate individuale si luneta cu posibilitate de deschidere individuala.


Noile utilitare vor fi disponibile cu motorizari atit pe benzina, cit si Diesel. In cazul propulsorului 1.6 Hdi FAP, emisiile de dioxid de carbon sint de 147 g/km pentru varianta de persoane si de 153 g/km in cazul variantei de marfa.
Ca si Peugeot 308 sau noul Citroen C5, si noile Berlingo si Partner beneficiaza de cele mai moderne standarde de validare si fiabilitate. Ca urmare a fost dublat numarul de kilometri parcursi inainte de lansare (3 milioane km) in scopul identificarii si eliminarii oricarui defect rezidual.


Acest concept de furgoneta compacta (Berlingo, Partner) reprezinta si punctul de plecare pentru lansarea unui nou segment de piata pentru autoutilitare: vehicule economice, spatioase si practice. Pe acest segment PSA Peugeot Citroen ramine lider absolut in Europa cu o cota de piata de aproape 44% in 2007, adica 126.200 unitati vindute. Grupul PSA Peugeot Citroen propune acum cea mai extinsa si mai tinara oferta a unui constructor european. Fiecare marca va oferi in acest an 5 familii de utilitare incepind cu utilitarele de oras Citroen Nemo si Peugeot Bipper, apoi Citroen Jumpy si Peugeot Expert (modele cistigatoare Van of the Year 2008) pina la modelele Citroen Jumper si Peugeot Boxer.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite