autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
BMW M3 Coupe
15 Noiembrie 2007
Foto: BMW
BMW M3 - Aspect si tinuta atletice
BMW M3 Coupe
BMW M3 Coupe
BMW M3 Coupe
BMW M3 Coupe

A patra generatie de BMW M3, un automobil sport absolut unic, cu performante ridicate de la BMW GmbH, cu design si tehnologie individuale, a fost creat dupa modelul BMW Seria 3 Coupe. Caracterul unic si caracteristicile dinamice asigura o pozitie de virf in acest segment de piata si un raport unic putere-greutate datorita constructiei avansate si usoare: 3,8 kg/CP.


Prima versiune pentru sosea a modelului BMW M3 cu motor nou cu opt cilindri, V8 de 4 litri si cu o putere maxima de 420 CP la 8.300 rpm, cuplu maxim 400 Nm/3.900 rpm, turatia maxima a motorului 8.400 rpm, dispune de un cuplu si demaraj optime pe intregul interval de viteze.
M3 are clapete de acceleratie individuale, sistem de distributie variabila dublu VANOS, sistem Brake Energy Regeneration, motor cu 15 kg mai usor decit cel cu sase cilindri al modelului anterior. Acceleratie de la 0-100 km/h se realizeaza in 4,8 secunde, viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h, iar consumul mediu de combustibil in ciclul de teste UE se cifreaza la 12,4 litri/100 kilometri.


Cutia de viteze manuala are sase trepte, cu racire cu lichid integrata, in functie de temperatura, iar ambreiajul cu doua discuri este optimizat pentru inertia masei. Sistemul MDrive setind si restabilind configuratia specifica a pilotului pentru functia de control al motorului, control suspensie si DSC, precum si functie de control Servotronic disponibila ca optiune suplimentara.
Modelul detine un sasiu nou cu componente speciale, optimizate ca greutate si cinematica puntilor specifica pentru BMW M pentru o experienta extrem de dinamica la volan, brate de control pe sina din aluminiu forjat, frine combinate de inalta performanta, sistem Electronic Damper Control (EDC) optional cu trei functii de control selectabile.


Primul automobil de productie din acest segment cu plafon din fibra de carbon, care reduce greutatea automobilului si ii imbunatateste agilitatea, prin coborirea centrului de greutate al masinii, plafonul din fibra de carbon fiind o indicatie clara si vizibila a unicitatii si caracterului sportiv.
 
Componente usoare, concepute special pentru noul BMW M3: bare de protectie fata si spate, extinderea spatiului pentru bagaje intre portbagaj si zona banchetei.
Designul autentic BMW M evidentiaza aspectul si tinuta atletica a automobilului, capota din aluminiu cu elementul ridicat specific (powerdome), indicatie clara a puterii si performantelor excelente, parte frontala caracteristica prevazuta cu prize de aer foarte mari, pasaje roti puternic evazate.


Prize de aer in panourile frontale, praguri laterale specifice modelului M, evidentiind tractiunea pe rotile din spate, spoiler discret, reducind fortele de ridicare pe puntea spate, plafon din fibra de carbon vizibila, tevi de esapament duble, tipice pentru BMW M.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite