autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Honda Civic Sedan
15 Decembrie 2006
Foto: Honda
Honda Civic Sedan - REVOLUTIA CONTINUA
Tehnologie de ultima ora. O aparitie impresionanta. Putere si minuire excelenta. In Honda Civic 4 Doors le gasesti pe toate. Insa cei de la Honda nu se limiteaza doar la standarde. Constant, incearca sa transforme tot ce e mai performant in ceva si mai performant. Noua Honda Civic 4D are linii rafinate care o deosebeste de celelalte masini atunci cind este in trafic
Honda Civic Sedan
Honda Civic Sedan
Honda Civic Sedan
Honda Civic Sedan

Rafinat ca masinile foarte scumpe
Este o masina practica si versatila, exact la ceea ce te astepti de la o masina de familie, insa are un nivel ridicat de confort si o sofisticare aparte, pe care nu te ai astepta sa le gasesti la un astfel de model. Pe scurt, Noul Civic 4D este rafinat. La fel de rafinat ca si masinile foarte scumpe. Atunci cind crezi in Puterea Viselor -- Power of Dreams -- totul este posibil.
Conventiile spun ca o masina de familie, in 4 usi, nu poate fi interesanta. Dar pentru cei de la Honda nu conventiile sint cele care ne ghideaza, ci imaginatia. Indraznim! Visam! Noul Civic 4D este un exemplu perfect a acestei abordari.


In ciuda faptului ca este o masina practica, are o imagine care combina foarte bine stilul clasic cu dinamismul si cu o zvicnire sportiva. Astfel, in Noul Civic 4D a fost folosit un concept unic, numit "One motion flowing form".


Bord dual
O masina cu o tehnologie atit de avansata, ca cea cu care este dotat Noul Civic 4D merita un habitaclu pe masura. Astfel, a fost dezvoltat un nou concept: bordul dual. Toate informatiile sint plasate in spatele volanului, in vizorul vederii periferice, in asa fel incit soferul sa le poata vedea fara a si lua privirea de la carosabil.


Toate comenzile si butoanele de control sint plasate ergonomic, la indemina soferului, chiar pe volan. Sistemul complex de afisare a informatiilor iti permite sa stii in orice moment care este consumul mediu si instantaneu de combustibil, temperatura motorului, temperatura exterioara; chiar informatii mai sofisticate legate de intretinerea masinii (atentionare pentru schimbare ulei; atentionare pentru revizie tehnica) pot fi accesate oricind. Aceasta masina este creata pentru a face condusul sa fie relaxant, confortabil si, nu in ultimul rind, foarte sigur.


Miza pe siguranta
In noul model, scaunele proiectate ergonomic sint foarte bine captusite, iar calitatea materialele cu care sint tapitate este exceptionala (se poate opta si pentru piele).
Spatiul este un lux, iar in Noul Civic 4D il gasesti din plin. Acest lucru se datoreaza faptului ca interiorul masinii a fost proiectat cu podeaua plata, care s a realizat prin mutarea sistemului de evacuare de pe centru, intr o parte. Astfel s a creat spatiu suficient pentru cap, picioare si coate.
Spatiul destinat depozitarii este, de asemenea, generos. Exista suporturi pentru pahare atit in fata, cit si in spate; portbagajul este foarte incapator incit iti poti pune un set complet de crose de golf sau chiar un set complet de valize.


Unii producatori de masini vorbesc despre siguranta ca despre un simplu accesoriu. Cei de la Honda au un alt punct de vedere. Ei cred ca sistemele de siguranta trebuie sa fie parte integranta si foarte importanta a oricarui automobil. Noul Civic 4D este un exemplu in acest sens.
Caroseria din otel este foarte rezistenta si deflecta energia din jurul cabinei in cazul unui impact violent. Existenta zonelor deformabile face ca protectia pasagerilor, cit si a pietonilor, in cazul unui impact, sa fie mult mai mare.


Motor inspirat din Formula 1
Bordul dual, forma aerodinamica a masinii si scaunele ajustabile sint doar citeva dintre elementele care contribuie la sistemul de siguranta al masinii. De altfel si ultimele inovatii in materie de siguranta le gasiti in noul model: distribuirea electronica a fortei de frinare; sistemul de anti blocare a rotilor in timpul frinarii; controlul stabilitatii si al tractiunii, centuri cu pretensionare si sistemul ISOFix pentru fixarea scaunelor pentru copii. Designerii de la Honda nu au uitat nici de pietoni, dezvoltind un intreg sistem de testare la impact, numit Polar II.
Si in ceea ce priveste motorizarea, Noul Civic 4D nu dezamageste. Puternicul motor 1.8 i VTEC, pe benzina, a fost creat special pentru a satisface nevoia de inovatie a utilizatorilor Honda. Este un motor care are la baza tehnologia masinilor Honda de Formula 1. Acest motor are puterea unuia de 2.0 litri, o acceleratie foarte rapida si poate atinge o viteza maxima de 200 km/h. In ciuda puterii si agilitatii sale, Noul Civic 4D are un consum comparabil cu al unui motor de 1.6 litri.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite