autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Mercedes-Benz Vito
15 Noiembrie 2007
Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Vito - NIMIC NU VI SE POTRIVESTE MAI BINE
Succesul unei companii depinde mai mult decit pina acum de eficienta si flexibilitatea cu care reactioneaza. Vito s-a adaptat cerintelor dumneavoastra. Multitudinea impresionanta de versiuni, posibilitatile variate de utilizare si gradul ridicat de confort in timpul conducerii si in habitaclu fac din Vito o autoutilitara care se potriveste perfect cerintelor dumneavoastra, domeniului si sarcinii de transport
Mercedes-Benz Vito
Mercedes-Benz Vito
Mercedes-Benz Vito

Veti gasi ceea ce cautati
Deoarece alaturi de nivelul de inteligenta si de economie se asteapta de la dumneavoastra si un grad ridicat de multumire in timpul condusului, Vito ramine consecvent -– in definitiv, cine munceste cu placere isi indeplineste sarcinile mai bine. Datorita caroseriei deosebite, Vito se remarca in multime de la prima vedere. La o a doua vedere veti constata ca niciodata nu v-a fost la fel de usor sa gasiti o solutie atit de potrivita cerintelor dumneavoastra. Vito defineste cum poate arata in prezent constructia moderna de autovehicule cu destinatie comerciala: o mare varietate si personalizare. Si nu uitati: Vito face parte din indelungata traditie a autovehiculelor utilitare Mercedes-Benz -– ceea ce inseamna ca beneficiati de un grad ridicat de incredere, siguranta si economie.


Programul Vito permite configuratii ale autovehiculelor adecvate variatelor sarcini de transport si situatii de incarcare in cadrul clasei de pina la 3 t. Fiecare varianta dispune de un caracter individual si o rezistenta speciala: avind o lungime de 4,75 m, Vito versiunea compacta are dimensiunile potrivite pentru centrul aglomerat al orasului si intrarile inguste. Vito versiunea lunga, la acelasi ampatament de 3.200 m, detine o consola spate cu 245 mm mai lunga -– acest lucru sporeste volumul de incarcare, fara a limita manevrabilitatea si mobilitatea. Cu un ampatament marit de 3.430 mm, varianta extralunga a Vito poate fi descrisa in doua cuvinte: suficient spatiu.


Bucurati-va de un spatiu de incarcare sporit!
Aproape incredibil ce valoare utila se ascunde in spatele usilor spatiului de incarcare: dotarile practice si multitudinea de solutii inteligente permit posibilitati multiple de utilizare si un grad ridicat de individualizare si de specializare a transportului de marfuri. Ceea ce reprezinta doar citeva dintre motivele pentru care Vito este considerat ca fiind permanent o investitie inteleapta si din punct de vedere economic.


Mult spatiu pentru lazi, cutii, saci, paleti, pachete si obiecte voluminoase -– Vito Furgon demonstreaza ca dorinta de versatilitate in habitaclu este una realizabila. Se poate adapta exact cerintelor activitatii dumneavoastra si este pregatit cel mai bine sa raspunda programului dumneavoastra cotidian: sarcina utila de pina la 980 kg, optional chiar si pina la 1.150 kg In functie de lungimea autovehiculului, spatiu pentru pina la 3 euro paleti asezati unul linga altul. Usa culisanta larga (L x H 985 mm x 1259 mm, la autovehiculele cu perete despartitor 920 mm x 1259 mm) faciliteaza incarcarea prin lateral cu ajutorul elevatoarelor, optional si pe partea stinga. Dimensiunea de incarcare intre pasajele rotilor este de 1.277 mm, euro paletii putind fi incarcati pe latime.


Cele doua usi spate simetrice (dotare standard la autovehiculele cu plafon inaltat) pot fi deschise la 180 grade si optional la 270 grade.
Asa transporta profesionistii: pachetul de echipare CARGO ofera un grad ridicat de flexibilitate la asigurarea incarcaturii prin sistemul de sine integrat in podeaua de lemn, prin sinele de fixare din peretii laterali, precum si prin curele si inele de fixare.


Versatilitate cu Mixto
Persoane sau materiale? Cu Mixto tineti toate usile deschise. Spatiu pentru pina la 6 persoane si orice cantitate de marfuri: cind este vorba despre transport, alaturi de incarcatura, echipare si persoane, Vito Mixto este in elementul sau. Chiar si acest model ofera un grad ridicat de versatilitate: puteti alege plafonul normal sau cel inaltat (Vito varianta lunga), varianta standard sau pachetul exigent CONFORT, diferite configuratii ale scaunelor, un perete despartitor optional si numeroase posibilitati de personalizare.

Ca o combinatie intre Furgon si Combi, Vito Mixto profita de constructia sa optimizata din punctul de vedere al spatiului si al sarcinii utile: cu o lungime de incarcare de la 1,40 pina la 1,87 m intre rindurile optionale de scaune din spate si hayon, respectiv usile din spate, ramine suficient spatiu pentru materiale si scule la toate cele trei variante de lungime. Desigur, nici pasagerii nu sint uitati: pachetul CONFORT disponibil optional confera autovehiculului Vito Mixto un ambient agreabil si creste nivelul de confort pentru pasagerii din spate. Cine doreste sa traseze o linie clara, despartitoare, intre pasageri si incarcatura, se poate decide pentru peretele despartitor din montantul C, disponibil optional.


Cine detine atitea calitati nu poate inceta lucrul
Multitudinea uimitoare de posibilitati de utilizare face din Vito insotitorul ideal atit in timpul lucrului, cit si in timpul liber. Alaturi de conceptul de pozitionare variabila a scaunelor, Vito detine multe alte avantaje: un spatiu generos, o usa culisanta laterala de dimensiuni mari si optional o usa pe partea stinga, un hayon mare sau, daca se doreste, doua usi in partea din spate. La bord se ofera intotdeauna un grad ridicat de confort, atit la conducere, cit si in ceea ce priveste echiparea -– pasagerii dumneavoastra vor aprecia acest lucru.

Cadru portbagaj de plafon pentru sarcini de maximum 150 kg, disponibil ca accesoriu Vito Combi/Microbuz este un exemplu tipic al capacitatii de adaptare: spatiul pentru pasageri poate fi configurat in diferite combinatii ale rindurilor de scaune, care pot fi montate si demontate rapid, iar daca este necesar pot fi deplasate in sens longitudinal cu ajutorul sistemului optional de sine.
Pentru Vito Combi/Microbuz in variantele lunga si extralunga, lungimea autovehiculului ofera o capacitate sporita a compartimentului pentru bagaje -– cu toate scaunele ocupate, va stau la dispozitie 730 l, respectiv 970 l. Functionalitatea se imbina cu placerea. Habitaclul Vito. Cine se afla permanent sub presiunea timpului si trebuie sa infrunte zilnic traficul de pe strazile aglomerate, este recunoscator pentru orice fel de sprijin. De aceea, habitaclul confortabil si ergonomic al autovehiculelor Vito constituie un adevarat program de motivare, de care se bucura atit soferul, cit si angajatorul. Cine se simte bine la volan, isi indeplineste si sarcinile mai bine -– in cele din urma, aceasta constituie si un avantaj economic.


In Vito te simti imediat ca acasa. Treapta de acces joasa, scaunul cu dimensiuni generoase al soferului si locurile comode ofera o stare de confort chiar si in timpul calatoriilor mai lungi. Postul de conducere atrage prin materialele de inalta calitate si prin dispunerea ergonomica, bine gindita, a elementelor de comanda -– astfel, schimbatorul de viteze, respectiv de selectorul treptelor de viteza din postul de conducere este usor accesibil, facilitind accesul in lateral sau in spate.


Stapiniti mai bine soseaua
Datorita sasiului robust, sistemelor electrice moderne si motoarelor puternice, cu Vito va veti bucura cu adevarat de fiecare metru -– indiferent daca va aflati in oras, pe un santier sau efectuati calatorii lungi. In cazul in care va confruntati adesea cu conditii dificile, va recomandam tractiunea integrala permanenta, disponibila optional. Raportul de transmisie de 35:65 imbunatateste tractiunea chiar si pe suprafetele alunecoase.


Dezvoltind o putere de 204 CP si cu un cuplu maxim de 440 Nm, motorul superior V6 CDI ce echipeaza autovehiculele Vito este cel mai bine pregatit chiar si pentru activitati dificile. Astfel, este deosebit de convenabil din punct de vedere economic: ca la toate motoarele Diesel, combustibilul este injectat cu mare precizie in cilindri prin intermediul piezoinjectoarelor moderne. In comparatie cu ventilele electromagnetice traditionale, aceasta tehnologie asigura un consum scazut, emisii reduse si un nivel mai mic al zgomotului in timpul rularii. Dar indiferent daca va decideti pentru unul dintre cele 4 motoare Diesel CDI sau alegeti motorul pe benzina: va vor incinta proprietatile dinamice de rulare specifice autovehiculelor Vito.


Conceptul de siguranta: mai mult este mai bine
Nimic nu vi se potriveste mai bine -– o pretentie pe care Vito nu o indeplineste numai printr-un excelent caracter practic si prin economie, dar si prin conceptul-model de siguranta. Astfel, demonstreaza ca, si in cazul unui autovehicul utilitar, omul se poate afla in centrul tuturor conceptelor. Ca dotare standard, autovehiculele Vito dispun de cea mai noua generatie a
programului electronic de stabilitate ESP: ADAPTIVE ESP.

Acest sistem ia in considerare in primul rind starea incarcaturii ca factor important de influenta si marcheaza astfel o dezvoltare a segmentului transportului. ADAPTIVE ESP este unul dintre numeroasele sisteme de siguranta activa, a carui colaborare cu elementele de siguranta pasiva asigura pentru Vito un nivel ridicat de siguranta. Completind ADAPTIVE ESP este disponibil optional un sistem inovativ pentru stabilizarea remorcii. Acesta mareste siguranta in timpul conducerii in cazul utilizarii remorcii, astfel incit frineaza la aparitia oscilatiilor remorcii, controlind pozitia rotilor din fata ale autovehiculului.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite