autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Peugeot Expert
15 Septembrie 2007
Foto: Peugeot
Peugeot Expert - COMBINA VERSATILITATEA CU CONFORTUL
Peugeot Expert
Peugeot Expert

Gama Expert a aparut pentru prima data in a doua jumatate a anului 1995, fiind unul din pionierii de pe piata autoutilitarelor compacte (cu volumul cuprins intre 4 si 7 mc). In 11 ani au fost lansate doua generatii de Peugeot Expert, iar vinzarile au crescut considerabil pe acest segment de piata.


In prezent, cea de-a treia generatie a modelului Expert s-a dezvoltat in colaborare cu FIAT si reprezinta un punct de cotitura pentru marca Peugeot, datorita imbunatatirilor si performantelor oferite pe noua gama de autovehicule.
Atit varianta furgon, cit si cea transport persoane sint echipate cu o usa laterala culisanta pe partea dreapta, care poate fi dublata, optional, si pe partea stinga.
Din punctul de vedere al dimensiunii, noul model a fost conceput pentru a raspunde cit mai bine asteptarilor clientilor.


Noul Peugeot Expert furgon este disponibil in mai multe versiuni, cu o capacitate de incarcare generoasa si cu costuri de intretinere reduse.
O atentie sporita a fost acordata confortului soferului si pasagerului din dreapta. Arhitectura noului model ofera nu numai o pozitie moderna la volan, mult apropiata de cea a unui autoturism, dar si senzatia imbunatatita de lumina si spatiu datorata pozitiei avansate a parbrizului. Nu in ultimul rind, interiorul (proiectat de Pininfarina) este functional si robust si poate fi echipat cu o gama larga de tapiterii.


Proprietarii noului Expert furgon beneficiaza de o capacitate de incarcare sporita oferita de un autovehicul, care combina calitatile si confortul unei masini moderne cu un design provocator.
Expertul Tepee reprezinta un nou mod de a calatori, dedicat atit familiilor care cauta un spatiu generos, cit si micilor intreprinzatori care cer un autovehicul rafinat si luxos pentru transport persoane.


Noul combi de la Peugeot ofera siguranta, tinuta de drum si confortul gamei Expert tuturor tipurilor de utilizatori. In functie de configurarea habitaclului, exista posibilitatea transportarii de la doua la 9 persoane. Scaunele individuale si bancheta dubla pot fi pliate si inlaturate astfel incit interiorul sa fie aranjat in functie de cerintele fiecaruia.
Echipamentele de siguranta, asistenta la condus si confort care echipeaza gama Tepee ofera atit un nivel ridicat de securitate cit si un real ajutor la condus.
Noul Expert Tepee ofera o calatorie in deplina siguranta, combinata cu un confort sporit, un interior spatios si o senzatie de incredere la volan.


Noul Expert Furgon are acum un volum mai mare: de la 5 la 7 mc. De asemenea s-a inaltat cu aproximativ 40 cm de la 1,9 m la 2,27 m si prezinta doua lungimi -- 4,8 m si 5,13 m. Utilitatea spatiului de transport e data de elemente care faciliteaza manevrarea si depozitarea marfii. Zona din spate este dotata cu plafoniera pentru spatiu marfa, situata deasupra usilor din spate, si prag de incarcare neobisnuit de jos, pina la 8 cirlige de ancorare, deschiderea usilor din spate intre 96 si 180 grade, priza de 12 volti. Suspensia pneumatica este o optiune esentiala, indiferent de nivelul de incarcare, cu posibilitate de ajustare pe inaltime in functie de greutate, in timpul stationarii facilitind incarcarea, respectiv descarcarea. Este un autovehicul adaptabil la drum, care tine soseaua, foarte stabil. Format din doua parti (zona pentru transport marfa si zona pasageri), poate beneficia optional de perete despartitor din tabla sau vitrat.


Dinamic, Noul Expert se impune prin diversitate la motorizare, tinuta la drum cu un cuplu motor imbunatatit. Excelenta prezenta pe carosabil se datoreaza suspensiei semi-deformabile care contribuie, in caz de accident, la diminuarea pagubelor. Dotarea standard include servodirectie si, in functie de versiune, jante de 15 si 16 (roata de rezerva situata sub podea). Optional este disponibil limitatorul de viteza, indicat pentru a avea siguranta asupra traseelor efectuate. Siguranta este ajutata de caracteristici care faciliteaza adaptarea la trafic: oglinzi retrovizoare duble, stergatoare de parbriz si faruri automate (optional), ABS si asistenta la frinarea de urgenta (AFU).


Protectia pasagerilor este asigurata prin dotari care diminueaza sau chiar elimina posibilitatea de vatamare in caz de accident. Noul Expert are un habitaclu cu deformare programata pentru absorbtia socurilor, usile din fata ranforsate pentru asigurarea unei mai bune rigiditati si sistem de intrerupere alimentare cu carburant in caz de impact. Sistemul de airbag-uri pentru sofer si pentru pasager (optional), centurile de siguranta in 3 puncte pretensionate si cu limitator de forta, alarma sonora pentru necuplarea centurii sint alte citeva elemente cuprinse in dotarea standard a Expertului Peugeot.
Securitatea pe care o confera acest autovehicul comercial este data si de maniera in care a fost gindit modelul, impartit pe doua zone separate de un perete despartitor -– cabina pasagerilor si spatiul de marfa.


Accent puternic s-a pus pe confortul pasagerilor incepind cu o antifonare imbunatatita fata de vechiul Expert, parbriz generos ce ofera vizibilitate crescuta si luminozitate. Ergonomia scaunului, dotat cu cotiera, confera soferului pozitia de condus similara unei berline. De asemenea, plansa de bord este ergonomica, gindita sa faciliteze accesul la zona de comanda. Se poate opta pentru aer conditionat si torpedou refrigerat in functie de versiune, radio-CD cu comanda pe volan, creind un mediu confortabil indiferent de distantele parcurse si de vreme.
Cabina pasagerilor poate fi blocata/deblocata separat fata de spatiul de depozitare a marfii, iar incuierea usilor se realizeaza automat.
Noul Expert este mai intii practic, cu multiple spatii de depozitare (sub scaune, in usi), care ofera confortul unei calatorii lungi si consum redus.
Stilul actual al Expertului este dat de forma aerodinamica a caroseriei, a farurilor; parbrizul generos care da o alura dinamica vehiculului, gama variata de nuante disponibile pentru acest model.


Argumentul cel mai puternic care sustine Noul Expert este dat de costurile reduse de intretinere: consum de carburant redus datorita designului aerodinamic, perioada de intretinere la 30.000 km, design conceput pentru usurarea reparatiei si inlocuirii pieselor de schimb in vederea reducerii costurilor, garantie doi ani fara limita de km, 3 ani garantie pentru vopsea. Toate acestea le gasiti la concesionarul Servunion, in Iasi -- Soseaua Bucium, nr 17, 0232/247.888, Suceava -- Sos. Suceava-Falticeni, DN2, Km2, 0230/220.000 si Vaslui -- Str. Republicii, nr. 350, 0235/361.504.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite