autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Volvo XC60
15 Ianuarie 2007
Foto: Volvo
Volvo XC60 - Carisma de masina coupe
Volvo XC60
Volvo XC60
Volvo XC60
Volvo XC60

Cel mai nou concept al suedezilor de la Volvo este prezentat la Detroit, cu ocazia Show-ului Auto din ianuarie. Masina se numeste XC60 si intra pe un segment al pietei din ce in ce mai dinamic, cel al SUV urilor de dimensiuni mici. Volvo preconizeaza ca vinzarile pe acest segment vor creste cu aproximativ 75 de procente in intervalul 2007 -- 2009, pina la un volum de 450 de mii de unitati pe an. Trend-ul ascendent se datoreaza faptului ca "SUV urile mici, precum si XC60, isi probeaza capacitatea de masini cu potential sportiv si consumuri adaptate la traficul urban. Suplimentar ofera un plus de siguranta, mai ales datorita tehnologiilor pentru evitarea coliziunilor la viteze joase, numite City Safety", declara Fredrik Arp, unul dintre managerii Volvo.


Precum mai noul Volvo C30, si XC60 tinteste un public tinar cu asteptari precise si sofisticate de la masina pe care o conduc. Pe linga solutiile ingenioase de design interior si exterior, conceptul incorporeaza la bord aparatura high tech de ultima generatie, care raspunde persoanelor cu lifestyle contemporan. XC60 este pregatit sa faca fata potentialilor clienti care apreciaza la o masina, dincolo de performante si design, prezenta ultimului tip de gadget la bordul sau.
Pe grila fata logo-ul metalic Volvo a fost usor supradimensionat pentru a da un semnal suplimentar de putere. Farurile sint si ele pozitionate diferit, usor in exterior, semn ca pattern-ul vizual al brand-ului se schimba. XC60 are jante din aliaj de 20 de inch, care reusesc sa mentina aspectul sculptural si agresiv al conceptului, atribute ce nu intra in contradictie cu partea superioara a masinii.


La o privire mai atenta XC60 isi arata fara sfiala calitatile de masina cu tractiune integrala, de frate mai mic al puternicului XC90. Insa, de la jumatate in sus, conceptul intra in sfera masinilor care se descurca bine pe autostrada si chiar in curbe negociate cu viteze superioare. XC60 genereaza carisma de masina coupe.
In interior XC60 pastreaza aerul avangardist. "Conceptul nu incearca sa impresioneze si sa faca deja lobby pentru viitorul produs de serie XC60, ci sugereaza viitoarele linii adoptate la noile modele Volvo. Masinile noastre vor fi recunoscute foarte usor, in viitor, la o singura privire. Volvo este din ce in ce mai mult un pattern vizual", declara Steve Mattin, directorul de design al Volvo Cars.


Volvo este un constructor cunoscut si pentru scaunele cu caracter ergonomic ce utileaza modelele sale. Pentru XC60 au fost studiate pina si detalii precum lejeritatea pe care o confera scaunele la coboritul sau urcatul in masina. Conceptul dispune de scaune colorate luminos ce par a pluti deasupra pragurilor negre. De asemenea, scaunele sint prevazute, pentru a creste gradul de siguranta, cu centuri de siguranta proprii.


Managerii Volvo anunta ca masina va ajunge in showroom-uri incepind cu prima parte a lui 2009. Pina atunci, suedezii ofera pe piata masinilor 4X4, crossroad ul XC70 si exclusivistul SUV XC90. Odata cu acest concept, "lumea trebuie sa inceapa sa uite vechiul aspect contondent al masinilor Volvo", declara Steve Mattin.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite