autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Honda Legend
15 Iulie 2006
Autor: Dragos Gaspar
Foto: Honda
Honda Legend - Tehnologia absoluta
Cu combinatia ei de tehnologie de ultima generatie si o multitudine de sisteme inovative de asistenta, noul Honda Legend paseste In clasa mare drept o limuzina clasica cu patru usi. Devotata stylingului sau dinamic, modelul premium al Honda ofera un interior confortabil cu nuante sport. Spatiozitatea promoveaza un sentiment de stare de bine si confort. Mai mare, mai grea si cu o lista lunga de optiuni extra - acestea definesc noul sedan premium de la Honda - Tehnologia Absoluta
Honda Legend
Honda Legend
Honda Legend

Caroseria
"Noul Legend", spune Yasuhisa Maekawa, presedintele Honda R&D Europa, vicepresedinte al Honda Motor Europa, "arata ca un nivel Inalt de performanta, siguranta si confort Impreuna cu un generos interior nu Inseamna neaparat un plus In greutate, pentru ca noi putem oferi o limuzina premium cu toate inovatiile imaginabile la un pret atractiv, chiar comparativ cu modelele cu standarde joase ale multor competitori".


Deignul elegant al modelului Legend Isi confirma statutul, In timp ce liniile dinamice ale caroseriei reprezinta un temperament sportiv. O trasatura caracteristica a fetei este capota Inclinata. Din lateral, cockpit-ul unduitor, o linie a geamurilor adInca si o platforma de sus scurta accentueaza forma pronuntata a Legend In forma de pana. Noua Legend este cu 20 mm mai Inalta si cu 25 mm mai lata decIt predecesoarea. Lungimea totala, totusi, a fost redusa cu 38 mm, iar ampatamentul cu 110 mm; chiar si asa, este un spatiu suplimentar de 30 mm la lungimea compartimentului de pasageri si 40 mm la Inaltimea interiorului. Rezultatul este o cabina mult prea generoasa, In ciuda reducerii per total a Intregii caroserii. Pasagerii sInt tratati standard Intr o ambianta de rafinament, cu atentia imaculata acordata ergonomicitatii, tapiseriei din piele si scaune din fata adaptabile pe 8 pozitii.


O sursa superioara de putere
Motorul noului Legend, de 3.5 litri SOHC VTEC V6, este o colectie hi tech absoluta si unul dintre cele mai puternice din clasa ei. Motorul modern cu 4 valve din aluminiu cu controlul valvelor ajustabil si controlul electronic al valvelor produce 295 CP la 6.200 rpm. Cuplul maxim de 351 Nm la 5.000 rpm ofera o acceleratie de la 0 la 100 km/h In 7,3 secunde si o viteza maxima de 250 km/h.


Sasiul inovativ al lui Legend are suspensii duble In forma de "Y" si una multi link pe spate. Aceasta tehnologie sofisticata permite un condus lin si luarea curbelor In siguranta chiar si pe suprafete neregulate. Discurile de frIna mari si ventilate pe fata si pe spate ofera o forta de frInare exceptionala. Ajutoare electronice, cum ar fi ABS, EBD, VSA (controlul stabilitatii) sprijina soferul In situatii potential periculoase.


Honda Legend are ca standard sistemul de tractiune integrala pentru a Imbunatati abilitatile soferului la curbe. Sistemul SH AWD creste viteza de rotatie a rotilor din spate In timpul curbelor strInse pentru a ajuta masina sa se Inscrie mai usor. Acest lucru Imbunatateste dramatic manevrabilitatea In cazul In care spatele masinii fuge In timpul curbelor strInse. in timpul navigarii In linie dreapta si a curbelor moderate, 70 la suta din cuplu este livrat rotilor din fata, acceleratia la maximum sau condusul cu personalitate muta cu pIna la 70 la suta din cuplul disponibil rotilor din spate.


Aceasta tehnologie inteligenta all wheel creata de inginerii de la Honda Imbunatateste de asemenea manevrabilitatea la curbe: sistemul SH AWD este activat daca soferul aplica o presiune prea mare pe frIne la o curba si variaza distributia puterii individual pe roti, astfel ca stabilitatea la condus, In limitele sale fizice, sa ramIna constanta.


Siguranta sportiva pe timp de noapte
Noul Legend vine cu Active Front Lighting System (AFS) -  sistemul activ de iluminare frontala -  In oferta standard. Termenul AFS Inseamna pentru Honda interpretarea pentru o combinatie avansata de iluminare la curbe si la indicarea propriu zisa a drumului, IntrucIt ilumineaza efectiv drumul In directia de condus. Farul din stInga pivoteaza de la stInga la dreapta, iar unitatea din dreapta se roteste la dreapta pentru a ilumina pe deplin la curbe si noduri de cale ferata pe timp de noapte. Aceasta ajuta soferul sa "negocieze" situatii dificile In timp ce conduce pe timp de noapte si ofera o recunoastere mai buna a pietonilor sau a altor obstacole.


Navigare si comunicare
Noua Legend are In standard sistemul de navigare prin satelit cu recunoastere vocala. Harta digitala completa a informatiilor este furnizata pe un DVD. Un procesor de Inalta performanta permite calcularea rapida a rutelor, iar soft uri noi permit afisarea de zoom uri pe harta practic In timp real. Vesti bune pentru cei care folosesc telefoanele mobile. Fiecare Legend este echipata cu un kit integral hands free. Instalarea tehnologiei Bluetooth garanteaza ca toate telefoanele mobile actuale pot fi folosite. Dupa o "potriveala" initiala, mobilul soferului este recunoscut imediat ce contactul este pornit si poate sta In buzunarul jachetei atunci cInd se efectueaza sau se primesc apeluri telefonice. Soferul formeaza si accepta apeluri prin folosirea unor butoane plasate pe volan sau prin recunoastere vocala.


Experimentati muzica la intensitate maxima
Pentru o experienta audio exceptionala, Honda Legend este echipata cu un sistem audio updatat Bose(r). Cu cele doua speakere, concepute special pentru Legend de catre echipa American Bose(r), cabina devine o sala de concerte. Sunetul surround este livrat catre toate cele cinci locuri ale pasagerilor. CD player ul cu sase discuri recunoaste DVD urile audio, CD urile si fisierele MP3 media. Functiile audio ale sistemului selectate pot fi controlate prin recunoasterea vocii. Piesele muzicale, de exemplu, pot fi schimbate prin comanda vocala.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite