autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Toyota Land Cruiser V8
15 Septembrie 2007
Foto: Toyota
Toyota Land Cruiser V8 - Regele tuturor drumurilor
Toyota Land Cruiser V8
Toyota Land Cruiser V8
Toyota Land Cruiser V8

Noul Land Cruiser V8, modelul de top Toyota, isi va face in curind debutul pe piata europeana. Aceasta a opta generatie pastreaza cele mai importante caracteristici off-road pe care le-au avut si predecesoarele sale, dar aduce in plus mai mult rafinament, confort si calitatea superioara a sofatului.


Inginerul-sef pentru Land Cruiser, Sadayoshi Koyari, explica tema acestei noi generatii dupa cum urmeaza: "De mai mult de 50 de ani exista trei cuvinte-cheie care descriu bazele fiecarei generatii de Land Cruiser: putere, durabilitate si siguranta. De aceea, in loc sa optam pentru o schimbare revolutionara, ne-am decis sa ducem mai departe sentimentul increderii in Land Cruiser ca si concept de baza. In primul rind a trebuit sa tinem cont de loialitatea clientilor Land Cruiser oferindu-le un vehicul care sa nu le tradeze increderea".


Construit pe o platforma complet refacuta, cu design cu accent pe forma, lungimea noului model este de 4.950 mm, in timp ce ampatamentul a fost pastrat la 2.850 mm. Inaltimea variaza intre 1.865 mm si 1.910 mm, depinzind de suspensie, iar latimea modelului ajunge la 1.970 mm.


Noul model Land Cruiser va fi disponibil cu un motor Diesel 4,5 D-4D V8 nou, combinat cu o noua transmisie automata cu 6 viteze, care dezvolta 650 Nm de la 1.600 la 2.800 rpm si 286 CP la 3.600 rpm. Motorul Diesel are un consum de 10,2 l/100 km, ceea ce reprezinta o imbunatatire de 4 la suta fata de modelul precedent 4,2 TD L6, bazat pe ciclul combinat european.
Modelul va fi disponibil si cu un motor 4,7 VVT-i V8 pe benzina imbunatatit, combinat cu o transmisie automata cu 5 viteze, care dezvolta 445 Nm la 3.400 rpm si 288 CP la 5.400 rpm. Acest motor pe benzina are un consum de 14,4 l/100 km, ceea ce reprezinta o imbunatatire de 12 la suta, bazat pe ciclul combinat european. Ambele motorizari sint in concordanta cu regulile Euro IV in privinta emisiilor.


Noile tehnologii avansate care fac din Land Cruiser V8 un veritabil vehicul off-road includ: primul sistem "Crowl Control" din lume, disponibil in combinatie cu motorul pe benzina, care controleaza in mod automat motorul si frinele pentru a mentine o viteza foarte mica, impiedicind invirtirea in gol si blocarea (soferul nu trebuie decit sa traga de volan cind conduce in situatii extreme), primul sistem din lume "4-Wheel Active Height Control and Adaptative Variable Suspension (4W AHC & AVS), care leaga toate cele 4 suspensii ale rotilor si ofera un nou sistem de control al ratei de elasticitate, primul sistem european "Kinetic Dynamic Suspension" (KDSS), care opereaza activ in barele stabilizatoare din fata si spate bazat pe o pereche de cilindri de control hidraulici si un nou diferential Torsen LSD.


Noul model va avea o serie de caracteristici avansate pentru siguranta, cum ar fi noul echipament "Multi Terrain Anti-lock Brake System", controlul pentru stabilitatea vehiculului, distributia electronica a fortei de frinare si 14 airbag-uri.
Noul Land Cruiser V8 va fi prezentat in Europa la Salonul Auto de la St.Petersburg, pe 24 Octombrie, iar vinzarile vor debuta in decembrie.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite