autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Opel Astra Sedan
15 Noiembrie 2006
Foto: Opel
Opel Astra Sedan - Opel propune in continuare modele inedite
Opel Astra Sedan
Opel Astra Sedan
Opel Astra Sedan

Noul si elegantul Astra Sedan cu patru usi de la Opel si-a celebrat premiera mondiala la Salonul Auto din Istanbul (3 12 noiembrie 2006), devenind cel de al cincilea model din seria de succes Astra, alaturi de varianta cu cinci usi, varianta station wagon, modelul GTC cu trei usi si cele doua variante coupe cabrio Astra TwinTop. "Acest salon auto este cel mai mare din regiune, iar Turcia este, de asemenea, una dintre cele mai însemnate piete de desfacere pentru modelul clasic de sedan din clasa compacta", afirma Alain Visser, director executiv la European Marketing Opel.


Modelul Astra Sedan este produs la Gliwice (Polonia), aproape de pietele sale de vînzare vizate initial din Europa centrala si de est. Noul model include doua motoare pe benzina si doua motoare Diesel cu o putere cuprinsa între 90 si 140 CP, urmînd sa fie comercializat în toamna anului 2007.


Berlinele varianta notchback sînt la mare cautare pe aceste piete puternice, în plina dezvoltare. De exemplu, 67 la suta dintre clientii turci care achizitioneaza un autovehicul din segmentul compact au ales o varianta notchback. În Rusia, aceasta valoare se ridica la 65 la suta, iar în Polonia si Europa de sud est totalul este de aproximativ 15 la suta. Cu o cota de piata de aproximativ 5 la suta, aceasta varianta de caroserie joaca un rol mai putin important în clasa autovehiculelor compacte din Europa occidentala.


Noul Sedan cu patru usi vine în întîmpinarea necesitatilor specifice ale clientilor din Europa centrala si de est, pastrînd în acelasi timp caracteristicile excelente ale actualului model Astra de succes, care a depasit primavara trecuta pragul de 1 milion de autovehicule produse.
Vînzarile modelului Astra în Europa centrala si de est au crescut cu peste 20 la suta ajungînd la 60.000 de unitati vîndute în primele noua luni ale acestui an, în comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, mai mult de 10.000 din aceste autovehicule fiind vîndute numai în Turcia. Opel se asteapta la cresteri suplimentare pe aceste piete odata cu lansarea Sedanului cu patru usi.


Noul Sedan afiseaza designul progresiv, bine proportionat al modelelor Astra (4,618 m lungime, 1,754 m latime si 1,458 m înaltime), liniile dinamice si manevrabilitatea caracteristice Astra, oferind totodata un nivel ridicat de protectie. Proiectantii noului model au adoptat ampatamentul lung specific variantei station wagon (2,703 m) pentru un spatiu interior generos în partea din spate si în compartimentul pentru bagaje (500 litri). Noutatile tehnologice propuse de generoasele dotari Astra includ inovatii precum faruri bi Xenon, Asistenta la Pornirea în Rampa (Hill Start Assist, HSA) si sistemul electric de încalzire rapida "Quickheat".


Cu noul model Astra Sedan, Opel duce mai departe o traditie, ambele modele Astra de prima generatie fiind dotate cu patru usi si un compartiment separat pentru portbagaj foarte spatios.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite