autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Mercedes Benz CL
15 Iulie 2006
Foto: Mercedes
Mercedes Benz CL - O capodopera printre coupe urile de lux
Mercedes Benz CL

Lansarea noului CL Class In toamna lui 2006 va reprezenta culminarea traditiei coupe a Mercedes Benz de a se Intoarce In timp cu 50 de ani. Modelul cu doua usi combina exclusivitatea fara egal si designul carismatic cu tehnologia de ultima generatie pe care nici un alt fabricant nu o poate egala In lume. Coupe ul de lux ridica un standard In termeni de siguranta a vehiculului cu noile frIne PRE SAFE(r): unicul sistem care frIneaza automat Inaintea unei coliziuni iminente din spate. Mai mult, inovatiile Mercedes, cum ar fi sistemul de suspensii Active Body Control (ABC), sistemul inteligent de lumini cu cinci functii de iluminat si protectia anticipata a ocuparii scaunelor PRE SAFE(r) sInt toate standard. Motoarele puternice cu 8 sau 12 cilindri sInt disponibile, livrInd o crestere notabila a output ului si a cuplului.


Coupe urile mari Mercedes sInt sinonime cu stilul si exclusivitatea In industria automobilelor de cIteva decade. Acestea au stabilit un standard In termeni de design si echipare, combinInd exemplar siguranta cu un nivel iesit din comun de confort si manevrabilitate. Pe scurt, coupe urile Mercedes sInt niste masini de vis extraordinare -  automobile clasice.
Noul CL Class este o alta opera de arta a Mercedes Benz. La fel ca si coupe urile de lux, indica drumul viitorului cu tehnologia sa inovativa, iar designul sau a stabilit deja mulajul pentru un nou stil Mercedes. Nota sa distinctiva este interactiunea dintre liniile desenate "strIns" cu suprafete mari "zbIrlite". Limbajul designului Imprumuta coupe ului puterea sa expresiva, hiperbolizInd calmul si puterea naturii sale Increzatoare In sine.


Caracteristici familiare Mercedes i au dat o Intorsatura contemporana, rezultInd un amestec armonios de clasic si actual. Exemple includ grila radiatorului de Mercedes, cu striatiile de crom late si designul coloanei In forma de C. Figuratia unica a pilonilor, usor Indreptata In jos, este o caracteristica tipica a coupe urilor mari de la Mercedes, a carei istorie Incepe In 1950: In 1956 modelul 220 SsSE Coupe (W 180sW 128 model de serie) a captat atentia prima data cu designul surprinzator al coloanei In forma de C, iar cItiva ani mai tIrziu conceptul a fost rafinat la modelul succesor, 220 SE Coupe (W 111s112).
Alte caracteristici de design care au fost deja aclamate pIna acum au fost reinterpretate pentru CL Class, pastrInd vie traditia coupe urilor mari a brandului Mercedes Benz: geamurile laterale complet retractabile, de exemplu, ale caror deschizaturi nu sInt Intrerupte de un stIlp In forma de B, si geamul din spate mare, curbat panoramic. La Inceput, aceasta a fost o caracteristica de styling tipica pentru coupe urile Mercedes si aceasta a evoluat stilistic pentru noul CL Class, care pare la fel de atragatoare ca si coupe ul 220 SE din 1961.

Motoarele au si mai multa vigoare
Noul coupe de lux este pregatit pentru orice provocare pe autostrazi si drumuri rurale datorita celor mai puternice motoare ale Mercedes de pIna acum. Unitatea de putere cu opt cilindri din noul CL 500 livreaza 388 CP si genereaza un cuplu maxim de 530 Nm la 2.800 rpm. Noul motor evoluat depaseste performantele actualei unitati de putere V8 cu 26 de procente In termeni de output si 15 procente cInd vine vorba de cuplu. Echipat cu tehnologie cu patru valve, arbore cu came ajustabile, un modul al dispozitivului de admisie In doua trepte si flapsuri pe canalele de admisie, noul V8 se afla printre cele mai avansate si puternice motoare din clasa lui de capacitate. CL 500 accelereaza de la 0 la 100 km/h In doar 5,4 secunde (modelul anterior: 6,3 s).


Un motor ultra modern biturbo cu 12 cilindri sub capota noului CL 600 genereaza puterea lui impresionanta. Inginerii de la Mercedes au Imbunatatit numeroase detalii ale unitatii de putere si, comparativ cu modelul predecesor, au marit output ul cu 17 CP, la 517 CP. Cuplul maxim a fost Imbunatatit cu 30 Nm, la 830 Nm si ramIne constant pIna la 3.500 rpm. Noul CL 600 accelereaza de la 0 la 100 km/h In doar 4,6 secunde (modelul anterior: 4,8 s). Si In ciuda progresului remarcabil al performantelor, motorul V12 consuma cu 0,4 litri mai putin combustibil decIt precedentul CL 600 la 100 km.
Mercedes Benz a combinat transmisia automatica standard fit cu noul schimbator de viteze DIRECT SELECT: soferul poate selecta setarile de transmisie "P", "N", "R" si "D" prin manevrarea unui mIner de la coloana de condus (steering column). Comenzile de operare sInt transmise electronic prin fire.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite