autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Mercedes-Benz GLK
15 Mai 2008
Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLK - Noul rege al SUV urilor compacte
Mercedes-Benz GLK
Mercedes-Benz GLK

Mercedes-Benz GLK

Dezvoltarea nisei modelelor SUV compacte este intarita acum de o masina cu un caracter distinctiv. La aceasta postura impunatoare contribuie nu doar designul rapitor si functionalitatea, ci multe alte "talente" care imbina intr un mod fericit atribute pina acum imposibil de asociat. Un exemplu este suspensia Agility Control, ce ofera o performanta dinamica extraordinara, dublata de o manevrabilitate sigura, in conditiile unui confort de prima clasa. Totodata, transmisia integrala variabila 4Matic lucreaza in conjunctie cu sistemele electronice de control instalate la bord pentru a asigura performanta perfecta pe sosea, alaturi de capabilitati off road bine echilibrate. Tocmai aceasta dualitate confera noului GLK o respectabila doza de "vino ncoa".


Desi este un model tot teren orientat mai degraba catre utilizarea in oras sau pe autostrada, G ul din nume este meritat pe deplin. "GLK intregeste familia noastra SUV de succes si transfera atributele tipice Mercedes, cum ar fi rafinamentul, dinamismul si siguranta, intr un format compact. Iar asta inseamna ca standardele in acest segment de piata au fost crescute considerabil", spune dr. Dieter Zetsche, presedintele Daimler AG.


Performantele de top sint asigurate de gama de motoare cu patru sau sase cilindri, puternice, dar economice si strunite pentru a proteja mediul inconjurator. La baza gamei, modelul BlueEFFICIENCY GLK 220 CDI este echipat cu un nou motor Diesel cu patru cilindri care dezvolta 170 CP, dar consuma numai 6,9 litri la suta de kilometri.


Convingatoare este si fundatia solida a noului GLK: caroseria extrem de robusta ofera o siguranta pasiva exemplara, combinata cu o atmosfera placuta tipica pentru Mercedes. GLK se distinge de celelalte SUV uri compacte prin standardul inalt al dotarilor, multe echipamente de virf -  precum Intelligent Light System sau PreSafe -  fiind disponibile in premiera ca dotare standard pe un vehicul din acest segment.

Cu linii bine creionate pentru a i conferi un aspect functional, dar in acelasi timp foarte atractiv, acest nou venit in familia Mercedes Benz ridica standardele in segmentul SUV prin extraordinare performante, atit in oras cit si pe drumuri desfundate.
comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite