autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Mercedes-Benz SL
15 Februarie 2008
Foto: Mercedes
Mercedes-Benz SL - Mai sportiv chiar si decit era inainte
Mercedes-Benz SL
Mercedes-Benz SL
Mercedes-Benz SL

Noul Mercedes-Benz SL ne arata un bot mai agresiv, care aduce cu farurile lui CLS si cu grila lui CL. Noul look este cu siguranta mai contemporan decit inainte si se potriveste de minune cu restul noii game Mercedes in termeni de design, desi unii s au pripit sa spuna ca botul masinii arata ciudat privit din unele unghiuri. In termeni de design, prea multe nu s au schimbat in partea din spate.


SL este cel mai de succes roadster premium din lume, fiind in productie din 1954, odata cu introducerea lui 300 SL (Gullwing). In total, Mercedes Benz a produs mai mult de 630.000 de roadstere SL. Mercedes Benz descrie SL ul ca o masina sport, insa daca aceasta ar fi o descriere potrivita pentru modelele originale initiale, exista unii care sustin ca, pe parcursul anilor, SL a crescut pentru a deveni mai degraba o masina luxoasa si spatioasa decit o masina sport prin definitie, lasind la o parte modelele AMG.
Optiunile pentru motor includ doua modele cu sase cilindri, SL 350 si un nou SL 280 (231 CP). Robustul SL 500, cu un motor V8, si SL 600, cu un motor V12, vor fi si ele disponibile in noua gama.


Soferii din zonele cu o clima rece care au modele decapotabile vor aprecia faptul ca, acum, SL dispune de sistemul AIRSCARF, introdus la SLK. Interiorul a fost si el updatat, punindu se un mare accent pe calitatea materialelor utilizate. In special cusaturile mai proeminente, cum ar fi cele de la consola, il face pe SL mai bine pregatit pentru a si infrunta rivalii, cum ar fi Aston Martin Vantage Roadster.


SL are acum si un nou sistem de directie cu demultiplicare variabila, care, fata de cel vechi cu cremaliera, ii usureaza efortul soferului, care nu mai trebuie sa invirta atit de tare de volan la viraje. Conform Mercedes, acest lucru inseamna ca raspunsul masinii este mai direct, astfel sofatul va deveni mai sportiv. Directia electrica sensibila la viteza este combinata cu noul sistem, astfel incit la condus incet sau la parcari manevrele vor fi mai usor de facut, gratie raportului mai mare. Va trebui sa asteptam testele auto pentru a vedea cum functioneaza in practica noul sistem, nu numai in teorie.


Cea mai interesanta noua caracteristica este Intelligent Light System -  sistemul de lumini inteligente, cu cinci functii de iluminare diferite. Conform Mercedes Benz, aceste functii au fost create special pentru situatii de condus tipice si conditii meteo. Acestea sint: modul drum de tara, modul autostrada, super lampi de ceata, functie de iluminat la viraje si functie de iluminat activa. Farurile bi xenon variabile activeaza diferitele functii de iluminat automat. Pe modulul autostrada, de exemplu, aceasta este activata in doua stadii, cind viteza masinii depaseste 90 km/h si sporeste vizibilitatea soferului cu pina la 60 de procente.


Tehnologii familiare Mercedes Benz, cum ar fi Command si Linguatronic (operare vocala) sint si ele prezente, in timp ce sistemele care il ajuta pe sofer, cum ar fi Keyless Go, sint acum standard. Modelul SL Class restilizat va fi introdus in martie la Geneva Motor Show si va ajunge la dealerii europeni in aprilie 2008.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite