autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Mercedes-Benz Clasa E
15 Mai 2006
Foto: Mercedes
Mercedes-Benz Clasa E - Mai dinamic, mai sigur, mai puternic si cu un raport pret-calitate mai bun
Mercedes-Benz Clasa E
Mercedes-Benz Clasa E

Dupa patru ani de productie si aproximativ un milion de automobile vindute, Mercedes Benz prezinta noua generatie a cuceritorului Clasa E. Aproximativ 2.000 de componente din Clasa E sint noi sau reprezinta imbunatatiri ulterioare. Modelele Saloon (limuzina) si Estate (kombi) se pot lauda cu caroseria stilizata, mai dinamica, echilibrata, si mult mai sigura ca inainte. Clasa E stabileste inca o data un standard si seteaza un trend in tehnologie.

Nici o alta masina din clasa ei nu poate egala nivelul de inovatii facute pentru securitate, incluzind Pre Safe(r), Intelligent Light System, Neck Pro head restraints si luminile de frina adaptabile. Aceste masuri de siguranta extinse fac din Mercedes Clasa E cea mai sigura masina din clasa ei. Pachetul "Direct Control", cu o precizie mai buna asupra volanului si o suspensie regindita, si sase motoare noi sau imbunatatite duc agilitatea si placerea de a conduce la noi cote. Mentinind acelasi nivel al economiei de combustibil, aceste motoare dezvolta pina la 26 la suta mai multa putere si un cuplu imbunatatit cu 18 procente. Preturile pentru modelele cu patru si sase cilindri ramin neschimbate, in ciuda cresterilor caracteristicilor standard.


Clasa E a fost cel dintii prototip de limuzina in 2005, in Europa de Vest, adjudecindu si 30 la suta din piata. In Germania, 38 la suta din clientii modelelor premium au ales limuzina Clasei E, ajutind o sa si mentina pozitia de lider de piata timp de patru ani consecutiv. In intreaga lume, Mercedes Benz a vindut circa un milion de autovehicule din actuala Clasa E, din primavara anului 2002 -- 860.000 de modele Saloon si 140.000 Estate.


In ultimii 60 de ani, Clasa E si predecesorii sai au constituit "inima" concernului Mercedes-Benz, reprezentind valorile de baza ale brandului, cum ar fi siguranta, confortul, inovatia, economia si calitatea. Din 1946, Mercedes Benz a livrat zece milioane de berline de lux clientilor din toata lumea.


Vor fi disponibile 29 de variante -- 16 limuzine si 13 kombi. Astfel, Mercedes Benz va oferi cea mai mare si mai variata oferta de modele din segmentul ei. Cu puteri care vor varia de la 136 pina la 514 CP, noua generatie depaseste clasa anterioara (122 --476 CP) si pe competitorii sai.
Remodelarea partilor fata spate reflecta dinamismul, puterea, stabilitatea si siguranta noii generatii. Spoilerul si grila radiatorului au o accentuata forma in "V", care "condenseaza" puterea si esenta miscarii. Mercedes-Benz a sporit familiaritatea fetei Clasei E, cu farurile sale "gemene", adaugind geamuri clare si in partea de sus a farurilor, producind astfel un efect luminos izbitor atunci cind sint aprinse. Pentru prima data, ledurile albe sint folosite ca lumini de marsarier. Mercedes Benz a accentuat infatisarea dinamica a Clasei E la toate variantele cu bandouri laterale si spoilere spate, in stilul echiparii

Avantgarde.
In interior, modelul de ultima generatie difera de cel actual prin culori vii si un volan nou, in patru spite, ce cuprinde butoane eliptice, dar si prin controlul pentru instalatia de climatizare automata Termatic, oferita standard. De asemenea, designerii de la Mercedes-Benz au redefinit combinatiile de culori, tapiseriile si materialele pentru linia Avantgarde, fiind create special doua noi culori (cognac brown si sahara beige), care adauga un plus de rafinament in combinatie cu finisajele in negru ale plafonului.

 

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite